Grand Theft Auto V: 29 millió eladott példány

Ahogyan azt már a megjelenéskor megírtuk, a Grand Theft Auto V című játékot egyetlen nap leforgása alatt csak az Egyesült királyságban 1,57 millióan vásárolták meg, az összesített forgalom pedig meghaladta a 800 millió dollárt. Innen már nem kellett sok, egészen pontosan három nappal a megjelenés után már megvolt az egymilliárd dolláros forgalom is, majd pedig felállított hét Guinness-rekordot is a program.

A napvilágot látott adatok közül eddig hiányzott az egyik legfontosabb információ, mégpedig, hogy pontosan hány eladott példányról beszélünk. Nos, a Take Two tegnap büszkén jelentette be, hogy a Grand Theft Auto V című játékból mintegy 29 millió példány talált gazdára, ezzel a cég második féléves pénzügyi jelentésének tanulsága szerint 1,27 milliárd dollár bevételt termelt számukra.

A Grand Theft Auto V című játék egyelőre csak PlayStation 3-ra és XBOX360-ra elérhető, de az eddig napvilágra került információk alapján jövőre várható a PC és PS4 kiadás is - XBOX One-ra utaló jeleket eddig nem találtak -, ám ezek az információk hivatalosan még nincsenek megerősítve.

Előzmények