Forza Horizon: Season Pass és mikrotranzakció

Habár a Turn10 és a Playground már befejezte a Forza Horizon munkálatait, mégsem állnak le a fejlesztések, hiszen készülnek a DLC-k, melyeket a nemrég kialakult, lassan trenddé váló Season Pass keretében most kedvezményes áron vehetik meg előre az XBOX360 tulajdonosok. A legújabb fejlesztői naplóban ennek részleteiről, valamint a SmartGlass lehetőségről beszélnek a készítők:

A Season Pass összesen hat, nagyobb terjedelmű DLC csomagot foglal magába, melyekben új autókat, pályákat, módokat, versenyeket és egyéb kiegészítéseket ígérnek, állítólag hónapokra elég szórakozást nyújtó tartalommal egyetemben. A Season Pass ára 50 USD lesz, ami így olcsóbb, mintha külön-külön vennénk meg az egyes csomagokat.

A Gamepod oldalán korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy mostanában a Season Pass mellett az AAA kategóriás játékok esetében egyre többször találkozhatunk egy belső online áruházzal (Item Shop), ahonnan különféle extrákat vásárolhatunk, általában valódi pénzért vehető belső fizetőeszközzel. Idáig a Mass Effect 3 és az Assassin's Creed 3 volt érintett, de most úgy tűnik, hogy a Forza Horizon is beáll a mikrotranzakcióval ellátott AAA játékok sorába. Erről egy kis ízelítő:

Elmondásuk szerint, bár sok játékos szeretné, ha ingyen jutna hozzá ezekhez a lehetőségekhez, ám vannak olyan dolgok is, amiért mindenki hajlandó némi plusz pénzt áldozni. És pontosan emiatt fogunk a mikrotranzakcióval egyre több játékban találkozni, elvégre ahogy egyre inkább eltolódik a piac az ingyenesen játszható játékok irányába, annál több ilyen lehetőségre van szükségük a készítőknek.

És bár sem a DLC-k, sem pedig a játékon belül árusított dolgok megvásárlása nem kötelező (Elvégre működik a játék azok nélkül is), de mégis sokan vannak olyanok, akik ezt kihasználják. Ezt eddig leginkább az online játszható programok esetén tapasztalhattuk meg, ahol dönthetett az egyszeri kalandozó: 10 órán keresztül grindel vagy farmol ahhoz, hogy megszerezhessen egy értékesebb holmit, vagy szimplán kifizet pár ilyen "pontot", és máris megvan, amit akart. Ez kemény dilemma.

Azóta történt

Előzmények