Folytatást kap a Devil Survivor

Miközben a 2009-ben megjelent első rész remake-je készül 3DS-re (Devil Survivor Overclock), az Atlus nem hagyja cserben a "rendes” folytatásra vágyókat, a mai nap megerősítették, hogy készül a második rész, mégpedig DS-re. A hírek szerint nem az első rész történeti folytatását kapjuk, hanem egy teljesen új játékot kapunk, hasonló felállásban, mint ez első epizód.

Egy kis ismertető a játékot nem ismerőknek: A 2009-ben megjelent Devil Survivor az Atlus által készített Megami Tensei sorozat része. Ezek a játékok általában külön-külön történettel rendelkeznek, de sok a közös elem, pl. közös háttérvilág (mitológia, démonok, varázslatok), általában többféle befejezés és szinte majdnem mindig japán gimnazista főszerepelők.
A játék és egyben a folytatás stílusa taktikai RPG, ötvözi a hagyományos izommetrikus nézetből játszható stratégiai játékokat a klasszikus RPG irányítással.

Az új részt nagyrészt az eredeti csapat készíti, immár 2 éve, jelenleg 95%-os állapotban van, megjelenés Japánban idén nyáron várható. A fejlesztők úgy tekintenek a játékra, mint egy "utolsó mesterműre” ami a DS-re készül. Shinjiro Takada, a rendező, a játéknak szentelt blogban fedte fel a második részt mely története több japán városban fog játszódni, míg ez első rész teljes egészében Tokióban zajlott. A mese újra 7 napig tart, ennyi időnk lesz hogy legyőzzük a világra támadó démonokat. A főszereplők, 2 fiú és egy lány, közötti kapcsolatot az ún. "'Enishi system" teszi teljessé, mellyel új képességeket szerezhetünk hőseinknek.

Reméljük a következő napokban képek és videók is napvilágot látnak a játéknak nyitott oldalon.