Fizetős lesz a multi a Call of Duty-ban?

A BMO Capital Markets Conference üzleti találkozón Thomas Tippl, az Activision Blizzard pénzügyi főnöke kijelentette, hogy szeretnék a World of Warcraft jövedelmező üzleti modelljét átültetni saját sikeres játékaikba is, mint például a Guitar Hero, vagy a Call of Duty sorozat. A játékosok hamarosan számíthatnak az új megoldásra.

„Megvizsgálva a különféle online üzleti modelleket az online játék pénzügyi alapokra helyezésével kapcsolatban, kétségkívül ebben látunk potenciált. Remek tudásátadás-átvétel zajlik a Blizzard emberei és a mi online srácaink között”. -- mondta Tippl, majd így folytatta: „Miután a a Call of Duty nagy siker volt az Xbox Live és a PlayStation Network platformokon, sok tapasztalatot sikerült begyűjtenünk. Ennek jó része már beépítésre került a Battle.Net rendszerébe, és figyelembe vettük ezeket annak megtervezésénél. Azt hiszem, ez kölcsönösen előnyös, és számíthattok rá, hogy tesztelni fogunk, majd elindítunk további online pénzügyi modelleket a legnagyobb franchise-aink némelyikénél, mint amilyen a Call of Duty.”

Majd hozzátette, hogy ez a kívánság egyenesen a rajongók "kemény magjának" számító hardcore gamerektől érkezett, akik szeretnének fizetni az extra szolgáltatásért és tartalomért.

„A játékosaink azt mondják, rengetegféle szolgáltatást és innovációt szeretnének megkapni, amely még nem áll rendelkezésükre. Eddig azt látjuk: a hardcore játékosok igénylik, hogy úgy a további tartalmakért, mint minden, a Blizzard által nyújtott szolgáltatásért fizethessenek.”

Az elgondolás szerint az új szolgáltatás - havidíjas előfizetés - megvásárlásával a játékosok korábban hozzájuthatnak az olyan extra szolgáltatásokhoz, mint pályacsomagok és béták, egyedi módon testre szabható karakterek. Speciális játékmódok és extra lehetőségek nyílnak meg a kooperatív játékhoz, valamint a csapatmenedzseléshez is. Mindezt tehát egy kiegészítő csomagban lehetne megvásárolni az eredeti online játékhoz, már aki akarja, a kérdés csak az, hogy mennyire fog felborulni a játék egyensúlya azok számára, akik ezt nem igénylik. Egy dolog azonban biztos: nemsokára az Activision játékaiért fizetni fogunk, sokat.

Azóta történt

Előzmények