FIFA interaktív világkupa

Ebben az évben is megrendezésre kerül a FIFA Interaktív Világkupa, emlékeztetett bennünket az Electronic Arts hazai képviselete. A részletek alább olvashatóak a közleményben:

Genf, Svájc és London, Nagy-Britannia, 2010. december 1. – A FIFA, a világ vezető futballszövetsége, az Electronic Arts Inc (NASDAQ: ERTS) és a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) bejelentették, hogy kezdetét veszi a FIFA Interaktív Világkupa (FIWC), a világ egyetlen hivatalos nemzetközi FIFA futballjáték-bajnokságának hetedik idénye. A jelentkezők tömegéből online és offline selejtezők keretében, az EA SPORTS™ FIFA 11 PlayStation®3 (PS3™) változatán versengve kerül kiválasztásra a világ 24 legjobb játékosa. A 24 döntős megküzdhet az Év FIFA Interaktív Játékosa (FIFA Interactive Player of the Year) címért és a 20.000 dolláros fődíjért – a győztest ráadásul az a páratlan megtiszteltetés éri, hogy részt vehet a FIFA Ballon d’Or Gálán Zürichben, ahol kezet szoríthat a világ legnagyszerűbb játékosaival.

A tavalyiFIWC bajnokságra rekordszámú résztvevő nevezett be: 775.000 játékos versengett a döntőbe jutásért világszerte online és a helyi selejtezőkön egyaránt.

A 2011-es idényben a játékosok ismét a világ számos helyszínén megrendezett élő kvalifikációs mérkőzéssorozat egyikén tehetik próbára ügyességüket. A magyarországi selejtező december 18-án indul, 9 órai kezdettel a Pólus Center bevásárlóközpontban. A játékosok a helyszínen felállított PlayStation 3 konzolokon kell megküzdjenek a legjobb magyar FIFA játékos kitüntető címért. A nyertes egy PS3 konzolt és FIFA 11 játékszoftvert vihet haza, valamint az egyik élő FIWC kvalifikációs elődöntő legjobb 16 játékosa közé is automatikusan bekerül – így növelve esélyeit a végső győzelemre!

Az élő kvalifikációk mellett az online selejtezők egyikén is próbára tehetik ügyességüket a játékosok. Az FIWC történetében először az online bajnokságot hat, egyenként 25 napos mini idényre osztják, amelyek minden hónap elsején veszik kezdetüket, 2011 áprilisáig. Az egyes idények két-két legjobb játékosa automatikusan bejut a döntőbe, ahol az élő selejtezők bajnokaival kiegészülve dől majd el, ki lesz 2011 FIFA Interaktív Játékosa.

„Nagy izgalommal vágunk bele az FIWC hetedik idényébe” –nyilatkozta Matt Bilbey, az EA SPORTS Futball divíziójának alelnöke. „A versengés az FIWC legelső szezonjától kezdve évről évre egyre izgalmasabb és kiélezettebb, az eseménysorozat sikert sikerre halmoz. A tavalyi évben több mint 775.000résztvevő indult a döntőbe jutásért, és ez mindennél ékesebben bizonyította, milyen megkülönböztetett figyelmet élvez az esemény a sportág kedvelőinek körében. Reméljük, hogy idén, amikor az EA SPORTS™ FIFA 11sohasem látott hitelességű futballélménnyel varázsolja el a PS3™ játékosokat, még több futballrajongó verseng majd a FIWC dobogó legfelső fokáért.”

„A FIFA Interaktív Világkupa sikere nem csupán az EA SPORTS FIFA játékainak népszerűségét jelzik, hanem a PlayStation®Network közösségformáló erejét is” – jelentette ki Darren Carter, a Sony Computer Entertainment Europe Fogyasztói marketing részlegének alelnöke.„A verseny szívét-lelkét a közösség jelenti, és alig várjuk, hogy 2011-ben is új és izgalmas élményekkel gazdagíthassuk a FIFA Interaktív Világkupa eseménysorozatát.”

A magyarországi rendezvénnyel kapcsolatos részletes információkért a következő napokban látogass el az Electronic Arts weboldalára a www.electronicarts.hu címen, illetve csatlakozz az EA SPORTS hivatalos Facebook csatornájához a www.facebook.com/easports.huoldalon.

Azóta történt

  • Fifa 12 - az első kép

    Ne számítsatok semmi különlegesre, mindössze csak egy kevés információt hordozó képet adott ki az EA.

Előzmények