Final Fantasyk PSP-n jobban fogynak

Év elején, amikor még csak fejlesztés alatt álltak Square Enix játékai, 45%-ban DS-re és csak 17%-ban készültek a PSP-re. Elég ésszerű döntés volt ez a részükről, hiszen a DS-nek sokkal nagyobb a felhasználóbázisa.

Készült egy összehasonlítás handheldes Final Fantasy címek eladási adataiból. Portokat nem, de a remakeket beleszámították. (pl.: FF: Anniversay Edition nem kerül bele a számításba de a Final Fantasy III igen) Így összesen összejött 2 PSP-s és 6 DS-es játék. Összeszámolták, hogy mennyit adtak el a játékokból az első héten, és mennyit összesen.


Katt a képre!

Ahogy látszik a grafikonon a PSP-s verziókból több fogyott az első héten is és összesen is. De az is egy érdekes tény, hogy a legsikeresebb DS cím jobban teljesitett mint a legsikeresebb PSP-s. Final Fantasy III-ból adták el a legtöbbet az első héten, valamikor régen 2006 augusztusában.

A Final Fantasy Tactics-ot nézve, 2007-ben a Square Enix két játékot készített. Egyet PSP-re és egyet DS-re. PSP-s egy sima portja volt a hasonló névvel Playstationon megjelentnek, DS-re egy teljesen új játékot kreáltak. Mostanáig körülbelül mindkettőből ugyanannyi fogyott, annak ellenére, hogy a Nintendo kézi konzoljából körülbelül kétszer annyi adtak el.

Vajon jobban járnának, ha DS-es játékokat PSP-re adnák ki? Mindenesetre érdekes lesz majd, az idén PSP-re érkező, Final Fantasy Agito XIII hogyan fog szerepelni.