Felbukkant az elkaszált StarCraft: Ghost egy korai változata

A szivárogtatók szerint a játék teszt verziója egy devkiten bukkant fel, azt hamarosan elérhetővé teszik.

Úgy tűnik, hogy a múlt szellemei néha a videojáték iparban is felbukkannak, hiszen nem ez az első alkalom, hogy egy réges-rég elkaszált program feltűnik az interneten. A StarCraft: Ghost a Blizzard egyik nagy vakvágánya lett, a játékból hivatalosan mindössze néhány trailert, képet és videót mutatta be nekünk, de a program végül soha nem készült el, a főhőse azonban felbukkant más helyeken (StarCraft II, Heroes of the Storm) Most úgy tűnik, hogy ismét a középpontban kerülhet rövid ideig a program, ugyanis valahogy előkerült egy devkiten egy félkész korai változat, amelyből felvételt is készítettek nekünk, de állítólag a teljes korai build felkerül majd az internetre hamarosan.

A StarCrat: Ghost történetéről egyébként anno az elkaszált játékokkal foglalkozó cikkünkben is írtunk, sokan sajnáltuk, hogy végül a projektből nem lett semmi:

"A Blizzard Entertainment még 2002. szeptember 20-án jelentette be, hogy egy külső nézetes lopakodós akciójátékot fejleszt a Nihilistic Software-rel együttműködve. A TPS játékban egy Nova nevű ghostot irányíthattunk, a hátteret pedig a méltán népszerű Starcraft világa biztosította. Az eredeti koncepció szerint a fejlesztők 2003 végére tervezték a Ghost megjelenését Xbox, PlayStation 2 illetve Nintendo GameCube konzolokra azonban a határidőt a fejlesztők nem tudták tartani. 2004 harmadik negyedévében bejelentették, hogy kiszállnak a projectből, amelyet a Swingin' Ape Studios vett át tőlük. A Blizzard 2005 májusában megvásárolta a fejlesztőcsapatot, majd az év végén tartott E3-on újra bejelentették a Startcraft: Ghostot, immáron a GameCube verzió nélkül, amelynek fejlesztését felfüggesztették az online támogatás hiánya miatt. A csapat nem tudta tartani a tervezettt megjelenési dátumot, így a Blizzard 2006 márciusában határozatlan időre meghosszabbította a játék fejlesztési idejét, miközben a hetedik generációs konzolokban (Wii, Xbox 360, PlayStation 3) rejlő lehetőségeket vizsgálta.

Bár a játék hivatalosan is parkolópályára került, a főhős Nova 2006 végén főszerepet kapott Keith R.A. DeCandido Starcraft: Ghost - Nova című könyvében, valamint később a Starcraft II küldetéseiben is megjelent, jelenleg pedig a Blizzard készülő játékának, a Heroes of the Stormnak az egyik játszható karaktere. Michael Morhaime, a Blizzard vezetője a 2008-ban tartott DICE Summit keretén belül mutatta be a cég törölt játékainak listáját, amelyek között nem volt ott a Starcraft: Ghost. Miután feltették a kérdést, hogy mi a helyzet a játékkal, a Blizzard társalapítója Frank Pearce elmondta, hivatalosan sosem törölték a Ghostot, egész egyszerűen a véges forrásokat más címekre használták fel. A World of Warcraft, valamint a Starcraft II fejlesztésére átcsoportosított fejlesztők miatt a játék parkolópályára került és egyelőre nincs semmi bíztató a jövőjét illetően."