Ezek voltak a Silent Hill bejelentések

Több új projekt is készül, többek között érkezik a második rész remake-je, amelyen a Bloober Team dolgozik.

Nagyjából két éve kezdtek el felbukkanni azok a szóbeszédek, amik egy új Silent Hill játékról szóltak, a Konami azonban egészen mostanáig semmilyen részletet nem osztott meg a terveikről. Mindezek miatt várták sokan izgatottan a tegnap este tartott stream adást, amelyben végre megismerhettük, hogy milyen új alkotások várhatóak az elkövetkező években. Akad közöttük érdekes és kevésbé izgalmasnak tűnő projekt is. Az első bejelentés volt talán az egyik legfontosabb, kiderült ugyanis, hogy valóban jön a Silent Hill 2 Remake, amelyen a Bloober Team munkálkodik (The Mediumot is nekik köszönhetjük). Megjelenési dátumot nem kaptunk, azonban azt megtudtuk, hogy egy évig csak PlayStation 5-ön és PC-n lesz elérhető a teljes kiadás.

A következő projekten nem más dolgozik, mint az Annapurna Interactive és a No Code (Observation, Stories Untold), a Silent HIll Townfall egy belső nézetes új cím lesz a franchise világában, azonban a lenti traileren túl egyéb részletet egyelőre nem kaptunk belőle.

Már jó ideje tudjuk, hogy készül egy új Silent Hill film is, amelyről most kiderült, hogy a sorozat második részének az adaptációja lesz. Konkrét trailert egyelőre még nem láthattunk, azonban néhány művészi képpel gazdagabbak lettünk. A Silent Hill 2 a széria egyik legjobb epizódja sokunknak, így kíváncsian várjuk, hogy sikerül ezt elhozni a mozikba.

A Silent Hill Ascension egy különleges program lesz a fejlesztők állítása szerint, ugyanis egy valós idejű, interaktív sorozatnak készül, amelyet a játékosok közösen tudnak majd befolyásolni. Lentebb az első előzetest láthatjátok, mellette azt is megtudtuk, hogy a fejlesztés mögött a The Walking Dead: Last Milest készítő Genvid Entertainment áll. Megjelenés valamikor jövőre.

Utoljára maradt talán az este legizgalmasabbnak tűnő bejelentése, amely nem másról, mint a Silent Hill F címet viselő alkotásról szó. Ez egy teljesen új japán témájú epizód lesz, amelyet a Neobards Entertainment fejleszt, a sztorin pedig az ismert mangaka, Ryokishi07 dolgozik. A trailer roppant tetszetős, de részleteket egyelőre még nem kaptunk sajnálatos módon.

Nektek mi a véleményetek a látottakról? Melyik alkotást várjátok a legjobban a felsoroltak közül, és mit szóltok a Remake egy éves exkluzivitásához?

Azóta történt