Ez lenne a PS4 specifikációja?

Mindenki reménykedett abban, hogy a Sony az idei E3-on bejelenti a következő generációs PlayStation-t, sajnos ez nem történt meg, de egy a Sony-hoz közel álló személy - Roj Wikstra - azt állítja, hogy azért lett ilyen unalmas a Sony sajtókonferenciája, mert eredetileg a PS4-et szerették volna bemutatni, viszont a bemutató előtt gondok támadtak a PS4 GPU-jával.


A kép illusztráció

Sőt a lehetséges hardver-specifikációról is beszélt egy keveset: állítólag egy négy x86-os CPU magot tartalmazó "Liverpool" kódnevű AMD APU-t fog tartalmazni a next gen PlayStation mely 3,2 GHz-es órajellel rendelkezik, mellette pedig egy "Tahiti" kódnevű (Radeon HD 7970) 800 MHz-en ketyegő GPU lesz. A "Liverpool" állítólag 28nm-es gyártástechnológiával készül, és 2 GB (mások szerint 4 GB) megosztott memória lesz megtalálható mellette.

Ezen kívül még természetesen rendelkezni fog Blu-ray meghajtóval, és állítólag a PS Vitához hasonlóan minden játék dobozosan és letölthető formában is elérhető lesz. A PS3-hoz hasonlóan a PS4-ben is lesz beépített merevlemez, ami minimum 320 GB-os lesz Roj szerint, viszont állítólag a HDD-n kívül lesz még egy 16 GB-os flash memória is, ami vagy gyorsítótárként vagy a mentések, patch-ek tárolásához lesz használható.

Roj a megjelenést 2013. harmadik negyedévére tette, de mások 2014. április 4.-ét emlegetnek.

Természetesen ezeket csak pletyka szintjén érdemes kezelni. Ráadásul a Sony semmit nem hozott még nyilvánosságra a következő generációs PlayStation-ről...