Európába jön a Xenoblade

Mindenféle előzetes jelek nélkül ma nagy meglepetésre megjelent a Nintendo európai oldalán, a közelgő jáékok között a Xenoblade.

A 2009-es E3-on bejelentett Wii-exkluzív RPG eredetileg Monado: Beginning of the World címet kapta, később változtatták meg Xenoblade-re, ehhez még hozzácsapták a Chronicles szót a Nintedo of Eurpoe-nál, így végül Xenoblade Chronicles néven találkozhatunk majd vele a polcokon, a hírek szerint még idén. Az angol mellett szerencsére megmarad a lemezen az eredeti japán hangsáv is (ez követendő példa lenne minden más kiadónak), feliratozás angol, német, spanyol, olasz és francia nyelven lesz.

doboz art

Nintendo oldalára felkerült a játér teaser-trailer-e. Harci jelenetet sajnos nem láthatunk, csak a játék világát csodálhatjuk meg. Az minden esetre látszik, hogy a vizuális élményre nem lehet panasz, ennél sokkal többre talán nem is képes a Wii. A történet 2 ország háborúja alatt játszódik ahol Shulk, a főhős feladata, hogy legyőzze a megszállókat miközben kideríti a legendás kardról, a Monado-ról az igazságot.

Végezetül egy kis ismertető a játékról és a készítőkről:
A játékot a japán Monolith Soft készíti Tetsuya Takahashi rendezésében. A stúdió leghíresebb játéka a PS2-es Xenosaga triológia. Az 1999-ben alakult cég elsősorban régi Squaresoft alkalmazottakból áll, köztük a legendás PS1-es játékok Chrono Cross és Xenogears készítőinek egy részével. Jelenleg a Nintendo tulajdonában van, miután a Namco eladta nekik a részvényei többségét.
Takahashi a Square-nél részt vett a Final Fantasy V és VI, a Chrono Trigger és a már említett Xenogears elkészítésében, utóbbi volt az első rendezése majd ezeket követte a 3 Xenosaga játék, a Xenoblade-t is végül az ő tiszteletére nevezték át az eredeti címről.

A Xenoblade alapjában véve egy akció-RPG, a harcrendszer talán a Final Fantasy XII-höz hasonlítható a legjobban, itt azonban csak az alap támadás lesz automatikus, minden egyebet a játékosnak kell végrehajtania, mint pl. mozgás vagy speciális támadások. Bár a csata emiatt eléggé akciódúsnak ígérkezik, nagy hangsúly lesz emellett a felfedezésen, sok-sok mellékküldetéssel és NPC-vel.

A Japánban tavaly nyáron megjelent játék 36/40 pontot kapott a Famitsu magazintól.

Ezek után már csak The Last Story bejelentésre kell várnunk és minden jRPG kedvelőnek kötelező vétel lesz egy Wii.

Azóta történt

Előzmények