Elindult az Epic Games Store (PC)

A PC-s felhasználóknak kezdetben nem volt túl sok lehetőségük, ha digitális játékokat akartak megvenni, hiszen ott volt a Steam, amelyre nagyjából minden program megjelent. A Valve platformja természetesen a mai napig talán a legnépszerűbb, azonban az elmúlt években számos egyéb áruház (És velük együtt akár külön kliens) lett elérhető. Ma már ott van az Origin, a uPlay, a GOG, a Discord, a Bethesda.net Launcher, a Battle.net, az itch.io, és ezek mellé nemrég elérhető lett az Epic Games Store is.

Sokan kérdezhetik, hogy mi szükség van még egy áruházra, de úgy tűnik, hogy az Epic-nek hosszú távú tervei vannak a Store-ral. Egy részről a fejlesztőknek is kedvezőbb feltételeket ajánl a cég, hiszen a Steam 30%-val szemben itt csak 12%-ot kér az Epic az eladott játékok árából, valamint ha valaki Unreal Engine 4-et használ, akkor az engine 5%-os díját is elengedik. A felhasználókat most az indulás után ingyen játékokkal próbálja meg becsalogatni az Epic,  december 14-től 27-ig például a Subnauticát kapjuk meg véglegesen, de két hétre rá a Super Meat Boy is a miénk lehet. (Későbbiekben is számíthatunk ingyen tartalmakra)

Az új store indulásával természetesen kicsit a játék megjelenések is megváltoznak, mert bár továbbra is lesz olyan program, ami például Steamen is elérhető az Epic Games Store mellett (Pl.: Darksiders 3), de kapunk exkluzívokat is, valamint ideiglenesen exkluzív alkotásokat is. (Utóbbinál példa lehet a nemrég megjelent Ashen, amely csak valamikor jövőre jön Steamre)