Elérhető a Razer játékvezérlője

A kontrollert a CES-en mutatták be Androidos és iOS rendszerű készülékekhez.

A Razer még januárban mutatta be a Kishi nevű játékvezérlőt, külön androidos és iOS rendszerű eszközökhöz. A kialakítás és az elv eléggé hasonlít a Samsung Glapra, de a Kishi nem vezetékmentesen kapcsolódik az eszközhöz, hanem Type-C vagy Lightning porton keresztül. Ezért van kétféle verzió. A gombkiosztás hasonló a Glaphoz, az meg ugye az Xbox-hoz, viszont a Razer analóg karjai annak rendje és módja szerint lenyomhatók, a D-pad pedig nyolcirányú. A gombkiosztás az alábbi képen tanulmányozható.


[+]

A Glap beépített akkumulátorral dolgozott, elvileg tíz egész órán keresztül, a kialakításból kifolyólag viszont nem lehetett a készüléket tölteni játék közben. A Razer viszont ezt is megoldotta egy plusz Type-C/Lightning porttal. A kontrolleren lévő csatlakozón keresztül játék közben is tölthetjük a telefont. A Kishi kompatibilis a Samsung csúcsszériáival (Galaxy S8/S8+/S9/S9+/S10/S10+/S20/S20+/Note8/Note9/Note10/Note10+), a Google Pixel


[+]

A Lightning csatlakozóval szerelt modellek közül a következő Apple készülékekkel használhatjuk: iPhone 11/11 Pro/11 Pro Max, iPhone XR/XS/XS Max, de igazából bármilyen készülék belefér, ami minimum 145,3, de maximum 163,7 milliméter magas, a szélessége 68,2 és 78,1 milliméter között van és minimum 7, maximum 8,8 milliméter vastag. Meg, persze megfelelő helyen van a Type-C csatlakozója, amivel azért nem nagyon szoktak variálni a gyártók. A Razer Kishi 90 euróért érhető el, ami körülbelül 31 ezer forintot jelent.