EEDAR: Az alap NGP ára várhatóan 300 és 350 dollár között lesz az USA-ban

Mostanában sok szó esik a Sony új kézi konzoljáról, a PSP utódjának tekinthető NGP-ről, azonban a vásárlókat leginkább érdeklő kérdésre, miszerint hogy mennyibe is fog ez kerülni, eddig még nem ékezett válasz.

Ezért az EEDAR nevű elemzőcég egy kalkulációt készített, amiben kifejtik, hogy szerintük az új készülék normál, 3G nélküli, pusztán WiFi-vel ellátott változata az Egyesült Államokban nagyságrendileg 300 és 350 dollár közötti áron várható, de nem fogja elérni a 400 dolláros határt. Hozzátették még, hogy lesznek olyan régiók, ahol egyáltalán nem is lehet majd kapni a 3G változatot. Összehasonlításképpen az iPad összes eladásainak 70%-a csak WiFi-vel ellátott modell volt az USA-ban.

Európában és Ázsiában nagyobb igény van a 3G-re, azonban az EEDAR úgy gondolja, hogy ennek nem a mobil játékok terén lesz érdemi funkciója, hiszen a nagy terjedelmű játékok letöltéséhez sem lehet azt használni, sokkal inkább a multiplayer, illetve a szociális funkciók kezelésénél jelenthet előnyt.

A cég elemzése szerint a játékok árai - a dobozos és a letölthető verzióké egyaránt - nagyságrendileg olyan 40-50 dollár körül fognak alakulni. És mivel a kiadóknak érdekük, hogy korán kiadják a termékeiket, így biztosak benne, hogy az első 18 hónapban megfelelő hardveres és szoftveres eladások lesznek ahhoz, hogy profitáljanak belőle.

Az EEDAR szerint az idei GDC-n több információra számíthatunk, viszont az első, kézzelfogható tapasztalatokat csak majd az E3-on tudjuk meg biztosan.

Azóta történt

Előzmények