EA: A Frostbite 2.0 PS4-re és XBOX720-ra készült, a BF3 csak a jéghegy csúcsa

Nemrég írtunk a Crytek, Square Enix és az Epic Games következő generációs motorjának képességeiről, most az Electronic Arts is beszállt ebbe a meccsbe. Elmondásuk szerint a DICE által kifejlesztett Frostbite 2.0 Engine-t már a következő generációs konzolokra készítették, tehát a PlayStation 4 és az XBOX720 lesz majd az, ahol megmutathatja valódi képességeit.

Hozzátették azt is, hogy a Battlefield 3 PC verziója a Frostbite 2.0 Engine képességeinek pusztán csak egy töredékét használja ki, a motor ennél sokkal szebb látványra lesz majd képes a következő generációs hardvereken. Az EA Games egyik vezetője, Patrick Soderlund így nyilatkozott a Gamasutra magazinnak:

- "Ez nem azt jelenti, hogy amit a Battlefield 3 végleges verziójában láthattok, az a végső állapot. Az pusztán csak a kezdet; onnan kezdtük el a munkát és haladtunk előre. Olyan technológiai bázissal rendelkezünk, ami nagy magabiztossággal tölt el engem a tekintetben, hogy a jövőben is biztosan meg fogjuk állni a helyünket."

A nyilatkozatból tehát kiderült, hogy a Battlefield 3 még egyáltalán nem következő generációs játék, hanem csak egy kis ízelítő a motor képességeiből.

Azóta történt

Előzmények