[E3] Apróhírek

A képek és trailerek áradata közben persze nem feledkezhetünk meg az egyéb információkról és híresztelésekről sem. Ezeből következzen egy csokornyi.

>> A VG247 belsős, magát megnevezni nem kívánó forrásra hivatkozva "elkerülhetetlennek" nevezi a Metal Gear Solid 4 Xbox 360-as változatát. Az okok a szokásosak: a Konami sosem volt annyira Sony-közeli, mint amennyire az SE tűnt annak a számozott single-player FF epizódok kapcsán.

>> Tovább bővül a PlayStation 3 népszerű multis játéka, a Warhawk. A két játékmód a Collection (több zászlóval elképzelt CTF), és a Hero (itt mindkét szembenálló csapat egy hőssel rendelkezik: a cél a hőst megvédeni/likvidálni). Mikor? Július tizenhatodikán, vagyis holnap.

>> A Rage kiadója az Electronic Arts lesz - ez a viszonylag meglepő bejelentés pedig egy érdekes megjegyzést termelt ki magának Carmack által: a legendás fejlesztő elmondta, hogy pozitívan csalódott a cégben. Pár éve - saját elmondása szerint - ő is a "nagy gonosz multi" címen gondolt a kiadó-óriásra, mára azonban ez nagyon nincs így.

>> Új színeket vetnek be az Xbox 360 kapcsán: a Microsoft most két új kontrollert jelentet meg, egyelőre az Egyesült Államok piacán: a vörös/zöld kontroller limitált példányszámban érkezik, állítható erősségű vibrációval.

>> A PlayStation Portable az elmúlt pár hónapban nagyobb sebességre kapcsolt, így egyáltalán nem meglepő, hogy elérték a bűvös tíz milliós határt. Ennyi hordozható masina fogyott eddig Japánban. A rivális Nintendo DS továbbra is a távolból figyel, 22 millió eladott géppel.