Dungeon Defenders: Egy érdekes, online akció-RPG játék

Eddig még nem esett szó erről az érdekesnek ígérkező akció-RPG játékról, aminek Dungeon Defenders lesz a címe, és a Trendy Entertainment készíti PC-re, XBOX360-ra és PS3-ra is. A játékot az Unreal Developer Kit segítségével fejlesztik, és csak digitális disztribúció útján lesz beszerezhető.

Az eddigi tervek szerint még az idén szerették volna kiadni a programot, de nemrég bejelentették, hogy ez már nem fog sikerülni.  A Trendy Entertainment részéről nyilatkozó Jeremy Stieglitz elmondta, hogy szándékaik szerint januárra már sikerül tető alá hozni a megjelenést, s még ugyanabban a hónapban egy demó felbukkanása is várható.

A játékban különféle adottságokkal rendelkező karakterek közül választhatjuk ki a számunkra szimpatikus főhőst, akivel azután csatlakozhatunk barátainkhoz a világhálón keresztül, hogy egymással vállvetve, kooperatív módban küzdhessünk a szörnyek hordái ellen. A Dungeon Defenders-ben az lesz az elsődleges feladatunk, hogy megvédjük a Kristálymagunkat a szörnyek támadásaival szemben.

Ennek eléréséhez valóságos védelmi vonalat kell kiépítenünk, csapdákkal, minket segítő és az ellenfelet hátráltató képességekkel és végül saját karakterünkkel. Ha elpusztul a kristályunk, akkor game over. A játékot online és helyi kooperatív módban is játszhatjuk, amikor is a képernyő annyi részre osztódik, ahány játékos csatlakozik a csatához.

A kasztok között az RPG sémáknak megfelelő hősöket találhatunk. A Huntress különféle csapdákkal bénítja meg az ellenséget, miközben távolra ható fegyvereivel képes már messziről is eltalálni célpontjait, miközben társai a frontvonalban harcolnak. Az Apprentice, mint az a nevéből már sejthető, a mágus helyi megfelelője, akinek távolba ható, és területvédő spelljei egyaránt vannak, ugyanakkor neki sem érdemes közelharcba bocsátkoznia.

A másik két karakter a közelharcban jeleskedik, bár a Monk feladata a gyógyítás is, különféle aurák segítségével. Bár a fegyverével és skilljeivel kitűnően megállja helyét az első sorban is, de könnyű öltözéke miatt a csaták sűrűjétől távol érdemes vele ténykedni. Végül a "tank" karakter, a Squire, aki a közelharc mestere, nehéz páncéljának köszönhetően a legnagyobb tumultusban sem kell a gyors elhalálozásától tartanunk, ámbátor egyedül ő sem sokra megy a nagyobb főszörnyek ellen. Sajnos róluk még nincs bemutató videó.  Gépigény:

CPU: 1.5 GHz
RAM: 1 GB RAM
VGA: 128 MB DirectX9 Shader Model 2 compatible graphics card or better
DX: DirectX9
OS: WinXP/Vista/7
HDD: 1 GB free space
Hang: Windows compatible sound hardware