Dreamcast 2 a tervezőasztalon

A jobb sorsra érdemes Dreamcast sajnos túl hamar volt kénytelen feladni a harcot a Sony-val szemben, és a SEGA úgy döntött, hogy 2001. márciusában felfüggeszti a gép támogatását, ezzel pedig végérvényesen kivonul a konzolgyártók világából. Akkor még azt hihettük, hogy esetleg néhány év múlva visszatérhet a SEGA egy Dreamcast 2-vel, de erre azóta is vajmi kevés esély van.

Egy francia diák aki most tanulja a tervezés rejtelmeit viszont előállt egy kifejezetten ötletes koncepcióval, amihez egy újszerű külső is párosul.

Az alapelgondolás szerint a géphez csatlakoztatni lehet a jelenleg népszerű okostelefonokat, tableteket és azok segítségével is irányíthatjuk a játékokat, miközben természetesen akár vezeték nélküli irányítókat is csatlakoztathatunk a komolyabb játékokhoz. Tehát valami olyasmi az elképzelés, mint amit a Nintendo a Wii U-val kíván megvalósítani, csak ebben az esetben nem korlátoznák egy adott táblára az irányítást.

Nyilván ez az elgondolás, mint Dreamcast 2 nem fog megvalósulni, de az ötlet akár még életképes is lehetne a jövőben az új konzolok esetében.