Double Fine Adventure = Broken Age

A legendás kalandjátékguru Tim Schafer (Monkey Island, Full Throttle, Grim Fandango) és cége a Double Fine Productions tavaly az elsők között használták ki a Kickstarter adta lehetőségeket, hogy közösségi támogatást szerezzenek egy klasszikus, point & click kalandjátékhoz, mely a Double Fine Adventure munkacímmel került a köztudatba.

A játék elkészítéshez 400 ezer $-t szerettek volna összegyűjteni, a Kickstarter felhasználói, több mint 87 ezren azonban meg sem álltak egészen 3,3 millió $-ig. Ez a kampány tavaly márciusban, pontosan egy éve ért véget és azóta szinte semmit nem lehetett hallani a készülő játékról, azon kívül persze, hogy dolgoznak rajta. Összehasonlításképpen a legendás Day of the Tentacle 1993-ban 600 ezer $-ból készült, az 1998-as Grim Fandango pedig nagyjából 3 millió $-ból.

Azonban egészen a mostani hétvégéig kellett várni, hogy valami érdemeleges dolog történjen a projekt körül. A PAX-on jelentette Tim Schafer, hogy a játék végül a Broken Age címet kapta és ezzel egy időben megnyílt a játék weboldala is.

A Broken Age egy klasszikus, 2D-s point & click kalandjáték lesz, mely egy lány és egy fiú történetet meséli el nekünk. A lány egy kis faluban él, ahol a lakók feláldoznák őt egy szörnyetegnek, de ő ellenáll és harcol az életéért, eközben egy párhuzamos világban a fiú egy űrhajó biztonságos közegében éldegél és kalandokról álmod.

A Broken Age PC-re, Mac-re és Linuxra jön hamarosan és ha minden igaz, akkor az Ouya-ra is kiadják majd. A játék 15 $-ért előrendelhető, DRM-mentesen, béta hozzáférést biztosítva.

Azóta történt