Dishonored: Problémák a PC verzióval

A mai napon kapjuk meg a Dishonored című játékot, már biztosan mindenki nagyon várja a futár érkezését, közöttük én is. Az eddig napvilágot látott videók, beszámolók és értékelések alapján akár Év Játéka díjra is esélyes lehet a program, ám nemrég kiderült: gondok vannak a PC változattal.

A Bethesda hivatalos fórumán panaszkodnak a PC-s játékosok, hogy AMD videokártyákkal ellátott rendszereknél a Dishonored sűrűn fagy ki, és egy rakás hibaüzenettel bombázza tele a képernyőt, mielőtt kilépne vissza a Windows asztalára. A Bethesda már vizsgálja az esetet, elmondásuk alapján a következőket érdemes kipróbálniuk azoknak, akiknél előjön ez a jelenség:

  • A játékot a "C:" meghajtóra telepítsük fel, ellenőrizzük a program cache integritását, majd tegyünk fel egy korábbi Catalyst meghajtót videokártyánkhoz.
  • Próbáljuk meg ablakban futtatni a játékot, ehhez jobb-gombbal kattintsunk Steamen belül a játék ikonjára, ott "Tulajdonságok - Indítási opciók beállítása", oda pedig írjuk be: -windowed

Van egy másik fagyási probléma is a Dishonored-ben, mégpedig a "Golden Cat" című küldetésnél, itt két helyen is kidobhat minket a Windows asztalra a játék. Egyik ilyen, amikor Dr. Galvani irodájából jövünk kifelé a küldetés során, valamint néhány esetben a Golden Cat és Distillery negyedbe történő belépéskor is kifagyhat a játék. Sajnos erre a problémára még nincs megoldás, a Bethesda viszont már dolgozik a hiba javításán.

A probléma szerencsére nem mindenkinél áll fenn, így van rá esély, hogy minket nem fog érinteni a dolog. Nekem is AMD VGA-m van, amint megjön a játék, kipróbálom, remélem nem fog fagyni.

Azóta történt

Előzmények