Dishonored lopakodós, taktikai FPS

Az Arkane Studio egy ígéretes, FPS lopakodós, taktikai játékon dolgozik amelynek a címe Dishonored, és amiből egy screenshot és némi infó látott napvilágot a minap.

Aki nem ismerné őket így névről azoknak talán többet mondanak a nevükhöz fűződő játékok, mint pl.: az Arx Fatalis, vagy a Dark Messiah of Might & Magic és egy olyan kiadó van mögöttük mint a Bethesda.

A játékon dolgozik Harvey Smith is aki olyan játékok készítésében vett részt mint a Deus Ex, vagy a Thief, de a játékot készítők listáján szerepel még többek között a Half Life 2-ben látott város a City 17-et készítő Viktor Antonov is.
A most készülő játékukról már 2007-ben egy interjúban beszámolt Smith, de akkor még semmit nem árulhatott el róla, eddig kellet várnunk rá.

A játék motorja Unreal Engine 3.0 vagy 3.5 lesz de ezt még csak a játék fórumán közölték, tehát ne vegyük készpénznek.
A helyszín a sötét középkor lesz, és mi egy testőrt fogunk alakítani Corvót, aki nem más, mint a császárnő életét védi. Csakhogy a császárnőt meggyilkolják és minket vádolnak a gyilkosság elkövetésével. A negatív figurát ezúttal egy korrupt kormányzó Lord Regent testesíti majd meg.

A történet egy börtönből való kijutással fog kezdődni. Lesznek különleges képességeink és különféle kütyüink, amik majd megkönnyítik a dolgunkat. Megállíthatjuk az időt, hogy pl. az őrök figyelmét eltereljük, vagy patkányokat uszíthatunk a támadóinkra stb.
Remek MI-t és környezetet ígérnek a készítők, intelligens döntéseinkre reagáló játékrendszerrel ami a jó és rossz cselekedeteink szerint fogja változtatni a körülöttünk lévő világot.

Megjelenik PC-re, és az aktuális konzolokra tehát Xbox360 és PS3 -ra is.
A játék hivatalos weboldala egyelőre még kezdeti stádiumban van, ami napokon belül biztos változni fog.

Mindenesetre ígéretes és ha csak a hangulatos és remek fizikát használó Dark Messiaht nézzük, akkor érdemes lesz odafigyelnünk erre a játékra is.
Pár napon belül egy videóval szeretnék majd még jobban felkelteni az érdeklődésünket.
Addig is itt van az ígért screenshot amiből már azt leszűrhetjük, hogy a grafikára nem lesz panasz, és mindkét kezünkkel használhatunk majd fegyvereket, akár különbözőeket is egyszerre.

Azóta történt