Death Stranding - Túl az 5 millión

Miközben ősszel érkezik a Director's Cut, addig az alapjáték egy újabb mérföldkövet ért el.

Hideo Kojima 2019-ben hozta el nekünk a Death Stranding című játékot PlayStation 4-re, majd tavaly nyáron befutott a PC-s verzió is. A program kapott hideget és meleget is az elmúlt több mint egy évben, az azonban tény, hogy rengetegen voltak kíváncsiak a játékra, ennek köszönhetően az eladási mutatók a két platformon összesen átlépték az 5 milliót.

A GamesIndustry.biz-nek nyilatkozva Jay Boor, a kiadó vezetője szerint a játék "elég jól" teljesített, és a stúdió optimista a Director's Cut szeptemberi PlayStation 5-ös megjelenésével kapcsolatban. Ahogy a múlt hónapban kiderült, a készülő Rendező Változat nem csak néhány vizuális fejlesztést hajt végre, hanem új funkciókat, fegyvereket és játékmódokat is tartalmaz. Miközben a játék központi "social strand" funkciója is javult.

Boor felemlegette, hogy Hideo Kojima egyszer azt mondta egy interjúban: "Nagyon hajlamos vagyok a magányra, azt hiszem sok hasonló ember van a világon, különösen a játékosok. Amikor egyedül játszanak videojátékokkal a nappalijukban, úgy érzik, hogy nem illeszkednek be a társadalomba vagy a közösségükbe. Így amikor programunk előtt ülnek, rájönnek, hogy léteznek hozzájuk hasonló emberek. Megnyugtató a tudat, hogy bár magányos vagyok, vannak hozzám hasonló emberek. Ezt szeretném, ha az emberek ezt éreznék, amikor ezzel a játékkal játszanak."