Dawn of War 2: az első részletek

Néhány héttel ezelőtt még csak szóbeszéd formájában kaptunk hírt a Warhammer 40,000: Dawn of War 2-ről, most a belga PCGameplay magazinnak köszönhetően az első részletek is nyílvánosak, s egyúttal a megerősítést is megkaptuk.

A második Dawn of War-on 2006 szeptembere óta dolgoznak a Relic emberei, a jelenlegi stáb 55 embert foglalkoztat, akik várhatóan 2009 elejére készülnek el a játékkal.

-Az alkotás a Company of Heroes-ból megismert Essence 2.0 motor legfrissebb verzióját fogja használni, de Havok fizikával és DirectX 10 optimalizációval is felvértezik fejlesztői.

-Egyelőre az ork és a Space Marine frakció szereplése megerősített, de az elkövetkezendő hónapokban az ígéretek szerint több tájékoztatást kapunk majd e fronton is (e két oldal egyébként egy co-op kampányt is kapni fog).

-A missziók sikeres teljesítésével különleges felszereléseket kapnak majd egységeink jutalom gyanánt, különleges páncélok, fegyverek és ritka tárgyak egyaránt szerepelnek a palettán

-Összesen hat squad-ot irányíthatunk majd, s ezek vezetőire különösképpen kell majd figyelnünk, ha sikerrel akarjuk venni a küldetéseket (a kampányben állítólag minden egység külön névvel és egyedi megjelenéssel bír majd).

-Az épületek elfoglalhatók, a környezet lerombolhatók, az egységek pedig sokkal nagyobbak lesznek, mint korábban.

Az információcsokor mellé néhány artwork is érkezett, de az április 10-én megjelenő amerikai PC Gamer valószínűleg újabb részleteket ismertet majd a második résszel kapcsolatban.