Darksiders II: A THQ elnézést kér a konzolport miatt

A THQ kommunikációs menedzsere, Mat "Sledgehammer70" Everett elnézést kért cége nevében, amiért a Darksiders II PC változata egy szimpla konzolport lett. A programban ugyanis csak igen limitált mennyiségű grafikai és irányításbeli beállításokat találunk, ráadásul még egy konfigurációs fájl sincs, amit átírva esetleg szebbé varázsolhatnánk a játékot. Pedig korábban egy fórumüzenetben ezeket megígérték a PC-seknek.

Szerencsére a leleményes felhasználóknak sikerült rájönniük, hogyan szabhatják testre az irányítást, melyet egy videó formájában be is mutatnak számunkra. Ám ez még messze nem tökéletes, egyes billentyűket nem lehet hozzárendelni a cselekvéshez, másokat nem is lehet megváltoztatni, szóval van vele gond rendesen. Ráadásul a grafikai finomhangolást továbbra sem lehet elvégezni, egyedül a felbontást engedi állítani a játék.

A THQ embere a következőket írta a játék fórumán:
- "Mivel mindig is szándékunkban állt implementálni ezeket a funkciókat a játékba, ezért miközben ezeket a sorokat írom, a fejlesztőcsapatunk már vizsgálja, milyen elemeket tudnának hozzáadni a programhoz. Habár nem ígérhetem meg, hogy melyek lesznek azok a funkciók, amiket megoldhatunk, de annyit ígérhetek, hogy megfelelő csapattal dolgozunk, és kifejeztük ezen funkciók javításban történő hozzáadásának jelentőségét".

Elmondása szerint a fejlesztés utolsó szakaszában történt változások egyikeként a végleges játékból ki kellett venniük a grafikai és irányításbeli finomhangolás lehetőségét. Azaz a javítás érkezéséig így mindenki kénytelen alapbeállításokkal játszani, vagy beszerezni egy XBOX360-kontrollert. Ugyanis maga a játék kiváló, csak testre szabható irányítás nélkül nehéz egérrel és billentyűzettel játszani.

Azóta történt

Előzmények