Company of Crime - Csináljunk bűnöző birodalmat!

Bűnbanda vezérként uralhatjuk a világot, vagy akár a főfelügyelőként lecsaphatunk a gazfickók seregeire.

A 1C Entertainment és a Resistance Games ma bejelentették az 1960-as évek Londonjában játszódó, körökre osztott, bűnöző birodalom építő stratégiai játékukat, a Company of Crime-ot, melyben a játékosok egy kegyetlen banda vezérévé válva uralhatják az alvilágot, vagy a Scotland Yard főfelügyelőjeként a híres Flying Squad osztaggal számolhatják fel sorban a bűnszövetkezeteket.

A nyáron érkező (Kizárólag PC-re megjelenő) Company of Crime a birodalomépítő és stratégia műfajok keveréke, erősen közelharc orientált körökre osztott küzdelmekkel. Választhatsz a Bűnöző vagy Rendőr oldal közül, de mindkét esetben össze kell állítanod egy csapatot különböző képességű és bűnügyi feladatokat ellátó tagokból, vagy épp a nyomozás művészetét mesteri szinten elsajátított detektívekből.

A játék Londonban játszódik a világ kulturális fővárosában, valamint számos szubkultúra és üzlet otthonában az élénk 1960-as években, tele a korszak kulturális identitását jelentő alakokkal. A játék előrehaladtával bárokba, állatorvosokhoz, szabókhoz, kikötőkhöz és London más helyszíneire is ellátogathatsz, ahogy kiterjeszted befolyásod a városban.

A nagy kérdés viszont végül mégis a következő: Egy kegyetlen banda vezetőjévé fogsz válni, hogy felépítsd befolyásos bűnöző birodalmadat, vagy a Scotland Yard elit egységének élén fogsz lecsapni a növekvő korrupcióra?

A Company of Crime főbb jellemzői:

  • Körökre osztott taktikus közelharci összecsapások – Közelharci fókuszával és szűk tereivel a Company of Crime kiemelkedik a többi körökre osztott stratégiai játék közül.
  • Heat mechanika – Piszkos ügyleteid közben jobb, ha csendesen terjeszkedsz az alvilágban.
  • Szintfejlődés – Ez sokkal több, mint rendőrök és gengszterek macska-egér játéka. Bármi is legyen a feladat, a találati pontok és állóképesség mögött mindig ott rejlik a szintfejlődés.
  • Legális üzlet bűnözői szándékkal – A játék úgy halad előre, ahogy…öhm…”meggyőzöl” embereket, hogy eladják neked üzleteiket és otthonaikat aprópénzért, vagy legalábbis szemet hunyjanak a hátsó szobában történtekre.
  • Ez nem csak a te történeted – Ez az 1960-es évek Londonjának története, tele a korszak kulturális identitását jelentő alakokkal.
  • Reaktív rendőrség – A piszkos üzletek titokban mennek végbe, így a rendőrség oldalán a játék jóval reaktívabb. Csak akkor kapsz hívást, mikor erőszak történik, de ez nem a legjobb módja a bizonyítékszerzésnek a bűnszervezetek ellen.