Chasm, avagy a pixel art szépségei

Chasm a Discord Games LLC készülő játéka, mely már elérte az elsődleges célnak beállított 150 000 $-t, így az elkészülte már biztos, a többi pénz már csak a további extrák mennyiségére lesz hatással.

A Chasm egy 2D-s akció RPG / platformjáték lesz, a készítők a Castlevania: Symphony of the Night-ot, a The Legend of Zelda-t, a Metroid-ot és a Diablo-t jelölték meg, mint inspirációt. Hősünk a történet szerint egy hosszú háborúból tart hazafelé, amikor egy kis bányafalun át viszi az útja, ahol a bányászok szokás szerint túl mélyre ástak és valami olyasmit ébresztettek fel, amit nem kellett volna. Hősünk tehát elindul a mélybe, hogy rendbe hozza a dolgokat, mindezt persze a stílushoz passzolóan, 320×180-as felbontásban.

Előreláthatólag 2014. májusában fog megjelenni a Chasm PC-re, Mac-re és Linux-ra. A játék Kickstarter oldaláról mindhárom platformra elérhető a demó, érdemes kipróbálni (az XNA runtime telepítése szükséges hozzá). Támogatóként már 15 $ adományért miénk lehet a játék DRM-mentes verziója.

A játékra lehet szavazni a Steam Greenlight program keretében is.