Capcom: sikeres üzleti év

A Capcom a friss üzleti jelentés alapján 7,8 milliárd jen profitot könyvelhetett el az elmúlt egy évet tekintve, ami 33 százalékos javulás az előző időszakhoz képest, míg a bevételek 83 milliárd jenre nőttek.

A kiadó legsikeresebb játékai a Resident Evil 4 Wii Edition, a Resident Evil: The Umbrella Chronicles és a Devil May Cry 4 voltak: a két RE játékből egyenként több, mint egymillió példány került már a boltokba, ezzel pedig alaposan túlszárnyalták az eredeti elképzeléseket, míg a DMC4 eladásai már kétmillió felett járnak. Az említett címek egyébként leginkább Amerikában és Európában parádéztak, a japán piacon a Monster Hunter Portable 2nd, illetve annak pár hónapja megjelent bővített kiadása bizonyult komoly sikernek.

Nem lehet azonban felhőtlen az öröm a Capcom-nál, az arcade részleg ugyanis visszaesést produkált: a kiadó mindezt érthető módon a játéktermek iránti igények csökkenésének tudja be.

A cég előrejelzései alapján a mostani üzleti év még kellemesebbnek ígérkezik, hiszen mind a nyereséget, mind a bevételeket tekintve további javulást várnak, első sorban az egyes piaci szegmensek növekedésére támaszkodva.