BlizzCon 2017 - Összefoglaló

A Blizzard évenként megrendezésre kerülő rendezvénye idén sem maradhatott ki meglepetések nélkül, még akkor is ha teljesen új játék leleplezésére az idei show-n sem került sor. A csapat összes játéka bővül/frissül a közeljövőben, közöttük a StarCraft 2 is, amelyről az esemény alatt kiderült, hogy free-to-play játék lesz november 14-től. Ez azt jelenti, hogy megkapjuk a teljes Wings of Liberty kampányt (Ha ezt korábban már beszereztük, akkor a Heart of the Swarmot is megkapjuk), elérhetőek lesznek a ranked meccsek és a commanderek is.

A Heroes of the Storm sem maradhat ki az újdonságok listájából, ahogy arról már korábban is hallhattunk (Valamint nem sokkal az esemény előtt ki is szivárgott), két új hőssel bővül a Blizzard programja. Alextrasza és Hanzo hamarosan érkezik a játékba, de a közeljövőben maga az alapjáték is számos változáson esik majd át.

A cégóriás népszerű kártyás játéka a Hearthstone is érdekes extrákat fog kapni, hiszen decemberben jön a Kobolds & Catacombs címet viselő kiegészítő. Az új bővítmény rengeteg új kalandot kínál majd, a 135 új lap mellé érkezik a Dungeon Run névre hallgató teljesen új egyjátékos mód is, amely elsőre több mint érdekesnek tűnik. Emellett mindenki, aki november 6-tól belép a játékba, ingyen megkapja a legandás Marin the Fox nevű kártyát.

Nem maradhatott ki a BlizzConról az Overwatch sem, itt a legtöbben egy új pálya és egy új hős bejelentésére számítottak, és szerencsére a Blizzard nem is okozott csalódást. A Blizzard World nevet viselő pálya egyfajta vidámpark lesz, ahol a pálya részei tematikusan a csapat korábbi játékait elevenítik meg. Lesz itt WoW-os, StarCraftos és Diablós részletek is, érdemes lesz várni az új helyszínre. Emellett bemutatkozott az Overwatch új karaktere is, Moira-t minden bizonnyal ugyanannyian fogják majd szeretni, mint utálni a fade és a heal képességei miatt. Az új pálya 2018. elején érkezik a PTR szervereken hamarosan elérhető lesz már.

Az újdonságok mellett plusz egy extrát is kaptunk. A Blizzard már korábban is rengeteg rajongónak okozott kellemes perceket a karakterekre fókuszáló kisfilmekkel, amelyek tábora most egy újabb rövidfilmmel bővült. Ebben Reinhardt múltját ismerhetjük meg egy kifejezetten drámai fordulattal.

A BlizzCon élő előadásának a végére hagyták talán a legnagyobb bejelentéseket a fejlesztők, méghozzá a World of Warcrafttal kapcsolatban. Az egyik jó hír, hogy érkezik az új kiegészítő, amely a Battle of Azeroth címet kapta. Ebben az új történet mellett a szokásos dolgokat kapjuk majd: szint emelés, új helyszínek, új játékmódok, új alfajok stb. A megjelenés napját egyelőre sajnos nem osztották meg velünk a készítők, valamikor 2018-ban számíthatunk az új kalandokra.

A kiegészítő mellé még egy nagy bejelentést tartogatott a Blizzard. Az elmúlt hónapokban/években számos alkalommal olvashattuk azt, hogy a csapat bezáratott egy-egy rajongói szervert, amelyeken a játék alap, azaz vannilla kiadása futott. Nyilván ennek sokan nem örültek, de kiderült, hogy mindennek az állt a hátterében, hogy a csapat bemutatta nekünk a World of Warcraft Classic-ot, amely a klasszikus játékélményt hozza vissza az eredeti kiadás kedvelőinek.

A legtöbb visszajelzés alapján az idei BlizzCon előadás több mint remek volt, és bár teljesen új játékokról nem rántotta le a leplet a Blizzard, így is elégedettek lehetünk a felhozatallal.