Blizzard: részletek az új MMO-ról

Paul Sams, a Blizzard egyik fejese elárulta, hogy a cég titkos, új MMO-ja nem fogja "kannibalizálni" a World of Warcraft-ot, tehát a két játék képes lesz harmóniában létezni egymással. Egészen addig, amíg az emberek otthagyják a WoW-ot az új játékért.

"Úgy gondolom, hogy a játék jelentősen különbözni fog a WoW-tól ezért senki nem fogja úgy érezni, hogy ez ugyanaz és választania kellene közülük" - mondta Sams - "Úgy érzem elég távoliak ahhoz, hogy sokan ezt mondják:

'Oké, ezt játssza az összes barátom, szeretem ezt a játékot, sok energiát fektettem bele, a karaktereimbe és minden másba' tehát sokan kötődnek a WoW-hoz és szeretnék is fenntartani ezt a kötődést, de közben ezt mondják majd: 'Ez az új játék is fantasztikusan fest, ezt is ki kell próbálnom'

"Ha azonban bekövetkezik az elkerülhetetlen és a WoW játékosok nagy része átpártol a Blizzard újabb, fényesebb termékéhez, akkor ez olyasmi, amit el tudunk viselni" - mondta Sams. - "Lehet, hogy sokan úgy döntenek nem akarnak többet WoW-ozni csak ezzel az új játékkal játszani."

"Ez egy kellemes probléma. Úgy gondolom, hogy ezek a srácok továbbra is velünk fognak játszani, amíg továbbra is a legjobb minőséget biztosítjuk a számukra. Természetesen lehetnek odakint más játékok is, de ha a legrosszabb amit velünk történik az, hogy az emberek otthagyják a WoW-ot, hogy a Blizzard új termékével játszanak akkor az olyan fájdalom amit el tudunk viselni."