Bioshock 2: Problémák a Metro Pack DLC-vel

Problémák vannak a Bioshock 2 legújabb DLC csomagjával. Ugyanis azok a játékosok, akik megvásárolták a Metro Map Pack című csomagot, egyszerűen nem, vagy alig-alig tudnak az új pályákon játszani. A bejelentések szerint ennek két fő oka van.

Az első ok egyszerű, szimplán akik nem vették meg a DLC-t, azok nem játszhatnak az új pályákon, csak azok, akiknek megvan a Metro Pack. Tehát, ha a 10 játékos közül (Minimum 6 játékos kell a multihoz) csak egynek sincs megvéve az új DLC, akkor hiába rendelkeznek a többiek a Metro Pack-al, akkor sem játszhatnak egyik új pályán sem.

A másik ok ennél már jóval nevetségesebb. Ugyanis a Matchmaking rendszer véletlenszerűen választ pályát, így még ha minden játékosnak meg is van az új DLC, akkor is csak akkor játszhatnak az új 6 pálya valamelyikén, ha a játék kiválasztja azt (10 régi és 6 új multi pálya van a játékban). Tehát kevesebb, mint 50% esély van rá, hogy az új pályák valamelyikén játszhassunk egymás ellen, hiába vettük meg mindannyian a csomagot.

A 2K Games kommunikációs menedzsere, Elizabeth bejelentette, hogy természetesen nem várták el azt, hogy mindenki megvegye az új DLC-t, éppen ezért van benne ez a véletlenszerű rendszer a játékban, hogy ne oszoljon kétfelé a játékosbázis. Tehát azok is tudnak együtt játszani a régi pályákon, akiknek nincs meg a DLC, és azok is, akik már megvették azt. A játék megvizsgálja, hogy mindenki rendelkezik-e az új DLC-vel, és ha nem, akkor egyszerűen a régi pályák közül választ ki egy helyszínt.

Hozzátette még azt is, hogy ha csak az új pályákon akarsz játszani, akkor a legjobb mód erre a Private Match, ugyanis erre csak azok a pályák használhatók. De azt elfelejtette megemlíteni, hogy sem a trófeák, sem az achievement-ek, sem egyéb ranking rendszer nem érhető el Private Match módban, így ez az ötlet nem éppen a legjobb.

Ráadásul a letölthető tartalom mérete igencsak csekély. Az XBOX360-as verzió mindössze 108KB, míg a PC-s csak 24KB, így ez ismét csak arra enged következtetni, hogy - hasonlóan a korábbi DLC-hez - a Metro Map Pack DLC is rajta volt a játék lemezén, és pusztán az azt feloldó kódért kellett fizetniük a játékosoknak.

Azóta történt

Előzmények