Betrayer: Bejelentés és videó

A F.E.A.R. és a No One Lives Forever című játékokat készítő Monolith stúdiójának hat egykori tagja Blackpowder Games néven új stúdiót alapított, és elkezdett dolgozni a Betrayer című, érdekes színvilággal rendelkező FPS játékon. A történet Virginiában, 1604-ben, a korai gyarmati korszakban játszódik, ahol egy kísérteties angol erődítményből élőhalott katonák lepik el a környező erdőket.

A játékosnak egy fekete-fehér világban kell a titokzatos esemény hátterére fényt derítenie, relikviákat felkutatva és az abból nyert információkat összerakva megtalálnia a kulcsot a rejtély megoldására. A fekete-fehér környezetben pirossal lesznek kiemelve azok az objektumok, melyek érdekesek lesznek a történetbeli előrehaladással kapcsolatban. Muskétákkal, számszeríjakkal és csatabárdokkal (Tomahawkokkal) felfegyverkezve járjuk végig az Új Világ erdeit, az élőholtakkal való harcok jelentik majd a játék FPS részét.

A Betrayer című játék csak egyszemélyes módot fog tartalmazni, a történetet nagyjából öt óra alatt lehet majd végigjátszani. Egyéb érdekesség még, hogy amennyiben meghalunk, úgy cuccaink hullánkon maradnak és újjáéledésünket követően muszáj lesz azokat visszaszereznünk, mert különben nem tudunk majd továbbhaladni.

A program ára 15 euró lesz, a Steamen pedig augusztus 14-től válik elérhetővé a Korai Hozzáférés program keretén belül.

Azóta történt

  • Betrayer: Márciusban megjelenés

    A Monolith bejelentette, hogy a Betrayer című horrorjáték korai hozzáférése hamarosan befejeződik és megjelenik a program.