Bemutatkozott a Razer okostelefonja

120 Hz-es képfrissítésű QHD kijelző, Dolby ATMOS hangrendszer, 4000 mAh-s akkumulátor, Snapdragon 835 és 8 GB RAM. Megjött a játékosok mobilja!

A Razer az év legfontosabb bemutatóját időzítette november elsejére, és ahogy a Nextbit-felvásárlás óta számítani lehetett, egy gamer okostelefonnal készültek a karácsonyi szezonra. A bemutató Londonban került megrendezésre, az élő közvetítés pedig stílszerűen a Twitchen ment. Hatalmas szavakkal beszéltek a Razer Phone-ról, ami állítólag 5 dologban tud többet a világ akármelyik okostelefonjánál.


[+]

Elsőként a kijelzőt említették: a 120 Hz-es képfrissítésű Ultramotion megjelenítő került bele, ez egyébként tényleg egyedülállónak mondható, hiszen az iPad Prón és egy-két japán belpiacos Sharp telefonon kívül még nem került más, hasonló eszközbe. Az 5,7 hüvelykes Sharp IGZO kijelző 1440 x 2560 pixeles. Második helyre tették az audiót, ami a Dolby ATMOS rendszerével a THX mozis minősítését megkapta, a sztereó előlapi rendszer rendkívül hangos, és mindkét hangkeltőnek külön erősítője van. Játékosoknak külön jó hír a megjelenítés kapcsán, hogy a QHD-120 Hz exkluzivitást és támogatást a Razer eddig 26 fejlesztőcéggel együttműködve hozta össze, így többek közt az Arena of Valor, a hamarosan érkező Tekken és a Final Fantasy XV. is kihasználja a mobilban lévő lehetőségeket.

Remek teljesítményt ígértek
Remek teljesítményt ígértek [+]

Ezek után a hardverről beszéltek: a Qualcomm Snapdragon 835 rendszerchip lett a 2017-es sztenderd az androidos felsőkategóriában, a Razer is ezt használta, de külön kiemelték a továbbfejlesztett hőkezelésnek köszönhető stabilitást és a bőséges memóriát: 8 GB RAM jutott a 64 GB-os tároló mellé. A tároló egyébként microSD segítségével bővíthető. Természetesen az üzemidőről is szuperlatívuszokban nyilatkoztak, állítólag nem kell félni a képfrissítés többletfogyasztásától, mindent kellően jól optimalizáltak és a 4000 mAh kapacitású telepet: 12,5 óra filmezést, 63,5 óra zenehallgatást és ami a legfontosabb, 7 órányi folyamatos játékot ígérnek, és a regenerálás sem tart sokáig a Qualcomm Quick Charge 4+-nak köszönhetően. Egy óra alatt tölt 0%-ról 85%-ra.

Jobb oldalt az ujjlenyomat-olvasóval egybeépített bekapcsológomb, bal oldalt különálló hangerőszabályzók
Jobb oldalt az ujjlenyomat-olvasóval egybeépített bekapcsológomb, bal oldalt különálló hangerőszabályzók [+]

Végül a kamerát emelték ki: dupla kamerarendszer került hátra, egy normál széles látószögű, illetve egy 2x-es zoomot biztosító optika jutott rá. Természetesen minden, manapság menő extra benne van a portré módtól kezdve a lassított felvételen át a finom átmenetekkel megoldott videós nagyításig. 12 megapixeles a felbontás és f/1,75 az apertúra a főkamera esetén, a zoom optika 13 megapixeles és f/2,6-os. Duplatónusú vaku is jutott a kütyübe.

Operációs rendszer szempontjából teljesen módosítatlan Android 7.1.1-et kapunk, amit a Razer által témázott Nova Launcher Prime dob fel. Oreo is jön, 2018 év első negyedében. Dimenziók szempontjából 158 x 78 x 8 milliméterről és 197 grammról beszéltek, értelemszerűen ez nem a legjobb kijelző/előlap arányt adja ki, de ezzel a hangszórópárral nem is kell ezen meglepődnünk. Az ára 699 dollár, tehát mire hazánkba eljut, szinte biztosan 200 000 forint fölötti összegre kell gondolni. November 17-én indul az értékesítés.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés