Bemutatkozott a Galaxy of Drones (PC, Mobil)

A manapság fejlesztés alatt álló nagy költségvetésű játékok mellett érdemes lehet pillantást vetni az indie alkotások felé is, hiszen több érdekes programot találhatunk közöttük. Egyik ilyen játék lehet a magyar Koodilab berkeiben készülő Galaxy of Drones is, amely a sci-fi tower defense projektet takar.

A játékmenet első látásra szerencsére nem tűnik nehéznek. A csillagtérkép a játék elején véletlenszerűen generálódik 5 bolygó típusból, ezeken 5 különböző ásványból, 3 lane elrendezésből, illetve változó számú és összetételű ellenséges drón hullámból. A csillagtérképen típusonként kell elfoglalni a bolygókat, és minden új típus megnyitásánál elérhetővé válik egy új torony és két újabb ellenséges drón.

A bolygók kezdetén az ásvány lelőhelyekre bánya tornyot kell építeni, hogy elinduljon a kitermelés, majd a kitermelt ásványból védő tornyokat építeni, hogy megvédjük a bánya tornyokat és a pálya lenti részén lévő kolóniát. Minden pálya végén kutatási pontot kap a játékos, amelyet az anyahajó fedélzetén tud szétosztani a bányász kolónia fejlesztésére.

A fejlesztés a tervek szerint halad, a megjelenés valamikor nyáron várható PC-re (Linux-ra is), valamint Android rendszerre. Aki szeretné támogatni a projektet, annak érdemes lehet felkeresni a játék Steam Greenlight oldalát, ahol egy szavazattal segíthet a Galaxy of Drones-nak Steamre kerülni.