Az első mobiljáték, amit a kiadó korlátoz le

A gyerekek teljesen belefeledkeztek a Honor of Kingsbe, ezért 12 év alatt napi 1 órát, 12-18 között két órát játszhatnak csak.

Korlátozni kényszerül a játékkal töltött időt a kínai Tencent Holdings az elképesztően népszerű Honor of Kings mobilos játék kapcsán, mivel a gyerekek jelentős része függővé vált. Kína legnagyobb játék- és közösségi médiavállalata ezért döntött így, mert szülők és tanárok panaszai alapján a fiatalokat már semmi más nem érdekli az online csatákon kívül. Jelenleg a Honor of Kings a világ legnépszerűbb mobilos játéka, 200 milliónál is nagyobb felhasználói bázissal rendelkezik. Az amerikai piacon King of Glory néven terjedt el.

A mai naptól a 12 év alatti játékosok maximum egy órát tölthetnek naponta belépve, a 12-18 év közötti korosztályt pedig két órára korlátozza a vállalat. A Tencent tájékoztatása nem tér ki arra, hogy csak Kínában, vagy világszerte bevezeti-e a limitációt.

A nyomás alá helyezett Tencent azt is közölte, hogy a 12 év alattiakat nem engedi majd este 9 óra után belépni a játékba, illetve külön korlátozásokat léptet életbe a fiatalkorúak játékbeli költéseit kontrollálandó.

A Tencent játéka májusban iOS-en és Androidon egyaránt a legnagyobb bevételt generáló alkotás volt májusban, csak Kínában 84 millió dolláros bevételt hozott a vállalatnak az iOS platform a hónapban.

Az elsősorban kínai piacra készült mobilos játék érdekessége, hogy nagyon hasonlít a League of Legendsre, nem véletlenül: a Tencent csoport korábban többségi tulajdont szerzett a Riot Gamesben, és hatalmas potenciált lát az e-sportban. A sikeres brandet ültették át mobilra, a térkép például egy az egyben azonos.

Azóta történt

Előzmények