Area F2 - Rainbow Six: Siege klón mobilokra

Az Ubisoft beperelte az Apple-t és a Google-t, mert azok nem távolítják el az áruházukból az Alibaba játékát.

Frissítve:

Ahogy az várható volt, a készítők úgy döntöttek (Facebookra tették ki a bejelentést), hogy leállítják a játékot, valamint eltávolítják azokat a Google Play-ről és az App Store-ból is. Bár a program alapvetően ingyenes volt, valódi pénzért extra tartalmakat lehetett benne vásárolni, ezeket teljes mértékben visszatérítik a vásárlók számára.

Eredeti hír:

A Rainbow Six: Siege a világ legnépszerűbb versenyzős multiplayer játékai közé tartozik és az Ubisoft legértékesebb szellemi tulajdona, emiatt egyáltalán nem meglepő, ha ezt a lehető legjobban próbálják azt védeni. Az április végéig tartó béta után megjelent ugyanis az Area F2 című mobilos FPS, amely már első ránézésre is a Siege pofátlan kínai klónjának tűnik. A hasonlóság természetesen a francia cégnek is feltűnt, ezért felszólították az Apple-t és a Google-t, hogy töröljék azokat az áruházaikból.

A játékok a mai napig elérhetőek az Apple Store-ban és a Google Play-en is, emiatt az Ubisoft keresetet nyújtott be azok eltávolítása miatt, valamint beperelték a fejlesztőket is.