Április végén jön a Sakura Wars (PS4)

Japánban már tavaly decemberben megjelent az új kiadás, azonban hamarosan nyugatra is ellátogat a sorozat rebootjaként funkcionáló játék.

A SEGA tavaly jelentette be, hogy a kiadó egyik legnagyobb sorozata, a Sakura Wars hamarosan a szigetországon kívül is megjelenik, most pedig izgatottan osztja meg a hírt, hogy a Sakura Wars 2020. április 28-án - alig több mint két hónap múlva - megérkezik PlayStation 4-re.

A SEGA egyik legnagyobb japán IP-je, a Sakura Wars 1996-ban debütált SEGA Saturn konzolon, és egy rendkívül sikeres sorozattá nőtte ki magát az évek során számos folytatással, spin-off résszel, valamint anime, manga és színházi adaptációkkal. Most az anime és a JRPG világ legnagyobb kreatív elméi a SEGA-val karöltve dolgoznak azon, hogy elhozzák a Sakura Wars varázsát egy új generációnak és közönségnek.

A reboothoz a SEGA visszahívott számos eredeti készítőt, valamint a karaktertervezésben olyan tehetségek is közreműködnek, mint Tite Kubo, Yukiko Horiguchi, BUNBUN, Fumikane Shimada, Ken Sugimori, Noizi Ito, Shigenori Soejima és sokan mások.

Az Imperial Combat Revue lép színre Tokió védelmezőjeként, hogy megóvja a várost egy démoni fenyegetéstől. A Revue részeként háború idején katonaként, de békeidőben színházi előadóként szolgáló Flower Division azonban sajnos nem ér fel elődjei hagyatékához, és az a veszély fenyegeti, hogy feloszlatják. Újonnan kinevezett kapitányuk, Seijuro Kamiyama szerepében a te feladatod, hogy megfordítsd a csapat szerencséjét.

Kalandod során a sorozat védjegyének számító dinamikus LIPS dialógusrendszeren keresztül ismerkedhetsz meg a színes szereplőgárdával, melynek révén az, amit és ahogy mondasz, nagy hatással van kapcsolataidra a harctéren és azon túl egyaránt. Csapattársaiddal kialakított kapcsolatod visszaköszön minden grandiózus ütközetben, melyek tele vannak gőz hajtotta mechákkal, amiket kizárólag nagy szellemi erővel bíró pilóták képesek vezetni. Mindez lenyűgöző anime stílusú látványvilággal kel életre káprázatosan meganimált átvezetőkkel, és drámai karakterfejezetekkel kiegészítve, amiket látva garantáltan alig fogod várni, hogy mi történik legközelebb.

A Sakura Wars főbb jellemzői:

  • Drámai karakterinterakciók – Ismerkedj meg a színes szereplőgárdával a dinamikus LIPS dialógusrendszeren keresztül, melynek révén az, amit és ahogy mondasz, nagy hatással van kapcsolataidra a harctéren és azon túl egyaránt.
  • Izgalmas leszámolások – Csapattársaiddal kialakított kapcsolatod visszaköszön minden grandiózus ütközetben, melyek tele vannak gőz hajtotta mechákkal vívott akciódús küzdelmekkel.
  • Briliáns anime látványvilág – A játék káprázatosan meganimált átvezetők, friss zenék, valamint anime és JRPG szakértők által megtervezett karakterek kíséretében kalauzol el az 1940-as évek vibráló színvilágú steampunk Tokiójába.

Azóta történt

  • Sakura Wars teszt (PS4)

    Az már önmagában is csoda, hogy a majdnem 25 éves, de igazi sikereket csak Japánban arató Sakura Wars egy évtized kihagyás után kapott egy folytatást – de vajon milyen lett ez az új epizód.