Angolul is lesz P2: Innocent Sin

Gondolom nem túlzok, ha azt mondom minden JRPG rajongó és kedvelő egyik álma válik valóra, amikor végre kezei közé veheti a legendás japán játék eddig angolul hivatalosan nem elérhető részét.

Az Atlus Shin Megami Tensei sorozatába tartozó Persona 2 két részben jelent meg, lassan már 10 éve, ezen két rész közül pedig csak a másodiknak kiadott Eternal Punishment kapott akkoriban angol kiadást az első Playstation-re. Az első rész ugyanis olyan témákat is tartalmazott, mely akkoriban nem igazán volt a nyugat számára emészthető, pl. Hitler szereplése vagy homoszexuális karakterek.
Természetesen ez nem gátolt meg egy lelkes amatőr csapatot, mely időközben elkészített a programhoz egy angol nyelvi patch-et, mely 2008-ban jelent meg. (Érdekes módon a kiadó tudott erről a fordításról, viszont nem állíttatta le a dolgot, hanem hagyta a csapatnak hogy befejezzék és kiadják.)

Most viszont hivatalos kiadásként is elérhető lesz a Persona 2: Innocent Sin PSP remake-je, megjelenés ősszel várható, egyelőre még csak USA-ban, de mivel a PSP régiófüggetlen, így ha nem is lesz EU-s kiadás, a lehetőség adott az importra.

A PSP-s remake 16:9-es grafikai frissítést, egyszerűbb UI-t, új küldetéseket, új zenéket kap az eredeti kiadáshoz képest.

Előzmények