AMY: Az első 18 perc videón

A Lexis Numérique nevű csapat fejlesztésében készül az AMY című túlélő-horrorjáték, ami 2034-ben játszódik Amerikában. Egy új vírus felbukkanásának következtében mindenki zombivá változik, egyedül egy nyolcéves kislány, Amy immúnis a kórokozóval szemben. A játékban mi egy Lana nevű fiatal nőt alakítunk, aki a kislányra vigyáz.

A programban nem szimpla zombiirtás lesz a feladatunk, hanem valóban a túlélésre kell játszanunk. Ugyanis már Lana is elkapta a kórt, viszont amíg Amy közelében marad, addig többé-kevésbé emberi külsővel és viselkedéssel bír. Viszont minél távolabb kerül a kislánytól, annál jobban hatalmasodik el rajta a fertőzés és egyre inkább zombivá válik.

Viszont ennek annyi előnye van, hogy ilyen állapotban nem kell tartanunk az élőhalottaktól, hiszen közülük valónak hisznek bennünket. Ez egy igen érdekes dilemma, hiszen csak úgy maradhatunk emberek - magyarul élők -, ha minél kevesebb időt töltünk Amy-től távol. Viszont amíg emberek vagyunk, addig minden zombi ránk fog vadászni, és bizony több ellenfél esetén komoly esély van rá, hogy Lana nem bír a túlerővel szemben.

Néha össze is kell dolgoznunk, hiszen lesznek helyek, ahová Lana nem fér be, viszont Amy igen. Például egy zárt szobába úgy juthatunk be, hogy az egyik keskeny szellőzőn keresztül beküldjük Amyt, majd kívülről utasítjuk, hogy nyissa ki nekünk az ajtót. Így tehát néhol a taktikai érzékünkre is szükségünk lesz az előrejutáshoz.

Az AMY című játék január 11-én, azaz ma jelenik meg XBLA-n, mindössze 800MS Pont áron, ami egyáltalán nem tűnik vészesnek a játék hangulatát tekintve. A program PSN-en keresztül is megvásárolható lesz január 17-től, 8 GBP (10 EUR) áron. A PC verzió pedig majd a "következő hónapok során" várható, valószínűleg Steam rendszerén keresztül.