Akaneiro: Hatalmas bukta lett a játék

American McGee legutóbbi játéka komoly anyagi veszteséget okozott a Spicy Horse stúdiónak, az egykor 15 emberből álló fejlesztőcsapatot kénytelenek voltak két főre csökkenteni. A többiek ezalatt a The Gate című játékon dolgoznak, ami egyfajta utolsó esélyként még kihozhatja a céget a gödörből. Különösen azért meglepő ez, mert Kickstarteren sikeres lett a játék, még maga American McGee is azt nyilatkozta egy évvel ezelőtt, hogy bőven van pénzük, nem amiatt indították el a Kickstarter kampányt.

A valóság azonban ennél sokkal súlyosabb: az Akaneiro: Demon Hunters című játék fejlesztésére eddig mintegy kétmillió dollárt költöttek, míg a Kickstarter kampányból és a játék elővásárlásaiból mindössze csak 300.000 dollárt sikerült összegyűjteniük. Vagyis a program eddig 1,7 millió dolláros veszteséget okozott a Spicy Horse csapatának.

A Kickstarter oldalán jelentette be American McGee, hogy kénytelenek radikálisan megváltoztatni a játék fenntartásának és fejlesztésének menetét. A továbbiakban mindösszesen két fejlesztő fog dolgozni az Akaneiron, akik elsődlegesen a hibákat javítják és általános fejlesztéseket hajtanak végre. Emiatt a többjátékos mód implementálására, valamint a tabletes változat megjelenésére tovább kell várni a tervezettnél.

Mindezek ellenére American McGee továbbra sincs elkeseredve, elmondása szerint nyolc év alatt már nem ez az első eset, hogy nehéz helyzetbe került, bízik benne, hogy másik készülő játékuk, a The Gate ennél jóval sikeresebb lesz, és amennyiben ez megvalósul, úgy ismét nagyobb erővel tudnak dolgozni az Akaneiro fejlesztésén.

Előzmények