A WoW után - a Blizzard következő MMO-ja

Évek óta tudni, hogy a Blizzard már tervezi a következő MMO játékát, annak ellenére, hogy a WoW töretlen lendülettel megállíthatatlanul jut egyre nagyobb magasságokba. Természetesen Blizzard szokáshoz hűen az új MMO-ról jóformán semmit nem lehet tudni azon kívül, hogy a Titan kódnévre hallgat.

A nemrég lezajlott DICE konferencián azonban volt egy kerekasztal beszélgetés ahol is Mike Morhaime-nek feltették a kérdést. Mit lehet tudni a Titan-ról? Várható volt, hogy a Blizzard vezére nem bonyolódik bele a dolgokba és nem tálal ki a készülő játékról, de egy-két apróságot azért elmondott. Azon felül, hogy említést tett róla, hogy a játékon az MMO játékok mesterei dolgoznak, közöttük olyanok akik a WoW fejlesztésén edződtek, azt is elmondta, hogy a Titan egy teljesen friss, új játék lesz, nem egy WoW folytatást akarnak készíteni.

Nyilván ezt a koncepciót már csak azért is szeretnék megtartani, hogy a WoW és a Titan egymás mellett is tudjon létezni. A teljesen új játék talán azt is jelentheti, hogy nem Starcraft, nem Warcraft és még csak nem is Diablo MMO-ra kell számítani.

Azóta történt