A Tencent felvásárolta a 1C Entertainmentet

A lengyel játékfejlesztő csoport, a minap jelentette be az akvizíciót.

A két fél az ügyletet késő novemberben zárta le, melynek során a Tencent az 1C Entertainment korábbi tulajdonosa, az 1C által birtokolt teljes részesedést átvette, és ezzel többségi tulajdont szerzett a varsói székhelyű vállalatban és annak leányvállalataiban. A megállapodás kikötötte, hogy az 1C Entertainment és minden leányvállalata, melynek nevében szerepel az „1C”, nevet változtat hat hónappal a megállapodás lezárását követően. A rebrandeléssel kapcsolatos részletek a sajtó és a partnerek részére külön közleményben lesznek kommunikálva.

Az 1C Entertainment várja a csatlakozást a Tencent-családhoz, és arra számít, hogy a két cég közötti számtalan szinergia számos előnnyel jár majd.



„Rendkívül izgatottak vagyunk ezen megállapodás kapcsán. Ez egy lenyűgöző lehetőség az 1CE számára, hogy megvalósítsa legvadabb álmait és aspirációit a videójáték iparban. Víziónk és szenvedélyünk immáron egy vezető, globális világcég támogatását élvezi, és megtisztel a Tencenttel, valamint a globális ökoszisztéma más kreatív elméivel való közös munka egyedi lehetősége” - mondta Tomasz Nieszporski, az 1C Entertainment igazgatótanácsának tagja.

„Rendkívül elégedettetek vagyunk, hogy az 1C Entertainment tehetséges csapatával dolgozhatunk, és támogathatjuk őket növekedésük egy új szakaszában” -  Li Shen, a Tencent Games Global Chief Technology Officerje