A Sonic fejlesztője a Dreamcast 2-n dolgozna

 

Yuji Naka a SEGA egyik meghatározó személyisége, aki olyan játékokon dolgozott, mint a Sonic the Hedgehog, a Nights into Dreams vagy éppen a Phantasy Star Online. Vagyis nem véletlenül szokták YU2-nak is hívni (utalva ezzel Yu Suzuki-ra).

 

Amiért viszont ezúttal felmerült a neve, az a Ivy the Kiwi promóciós útja kapcsán készült CVG-s beszélgetés, ami során a magazin szerkesztői faggatták. Nagy meglepetésre elmondta, hogy szívesen dolgozna, mint tanácsadó a három konzolgyártó egyikénél, tenné ezt annál is inkább mivel a SEGA-nál töltött ideje jó részében hasonló pozícióban dolgozott. Elmondása szerint jelen volt szinte az összes gép és irányító fejlesztésénél, mint tanácsadó.

Szíve szerint -és ebben reménykedik, hogy egyszer megvalósul- a Dreamcast 2-n dolgozna. Természetesen ez még pletykára se ad okot, abból úgy is minden évben akad néhány a géppel kapcsolatban, így kár lenne egy ilyen nyilatkozatba bármit is belemagyarázni, mindenesetre jó tudni, hogy olyan prominens személyiségek is, mint az úriember szívesen dolgoznának a Dreamcast 2 fejlesztésén. Mi természetesen örülnénk neki. Yuji Naka-nak pedig gratulálunk remek marketingfogás volt, hogy picit ráfigyeljen a világ.