Muszlim játékosok miatt távolították el a Modern Warfare 2 "Favela" pályáját

Az Infinity Ward átmenetileg eltávolította a Modern Warfare 2 és 3 című háborús FPS játékok egyik népszerű multiplayer pályáját, a Favela-t. Ugyanis sűrű panaszáradat érte őket a muszlim játékosok részéről, mert a fürdőszobában lógó két festmény keretein idézeteket fedeztek fel a Mohamed Próféta által írt "Allah is beautiful and He loves beauty" című szent tanításból.

Az Iszlám vallású emberek számára a Prófétára nézve sértőnek számít, ha valamelyik szent szövegből idézeteket írnak fürdőszobák falára és/vagy az ott lévő tárgyakra. Márpedig a kérdéses festmények csakis a fürdőszoba falait díszítik, sőt, egyikük közvetlenül a WC felett lóg. Az Infinity Ward elnézést kért mindenkitől, akit ez rosszul érintett, állításuk szerint ők nem tudtak erről, így egyáltalán nem is jutott eszükbe, hogy bárkit is megbántsanak vagy megsértsenek ezekkel a festményekkel.

A fenti videón láthatjuk a kérdéses helyszínt és a festményeket, melyet az egyik, panaszt benyújtó játékos készített (Közben el is magyarázza a helyzetet). Az Infinity Ward ezért eltávolította a Favela nevű pályát a Modern Warfare 2-ből és 3-ból, hogy kivegyék az érintett festményeket a helyszínről. Amint végeztek, ismét mindenki előtt nyitva áll majd a Favela Map.

Előzmények