Hirdetés

2018. augusztus 17., péntek

Gyorskeresés

A mai nappal indul a YouTube Gaming

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: GAMEPOD.hu

Egyelőre csak a kiválasztott országokban, de hamarosan az összes olyan helyen elérhető lesz, ahol a YouTube már működik.

Egy évvel azután, hogy a Google elvesztette a harcot az Amazonnal szemben a Twitch.tv felvásárlására vonatkozóan (és utóbbi 970 millió dollárért megszerezte azt), a mai napon elindította a YouTube Gaming szolgáltatását.

Az egyelőre csak bizonyos piacokon elérhető béta automatikusan kategorizálja a tartalmakat a játék típusa és a videó típusa alapján. A YouTube Gaming HTML5 alapú, és lehetőséget ad a DVR módra, így a stream utolsó négy óráját a frissen csatlakozók is visszanézhetik.

A Twitch főleg azért aggódhat, mert a felhasználók többsége jelenleg is használ YouTube-ot, hiszen oda töltik fel a videóikat archiválási célzattal, így nem lenne meglepő, ha a streamerek az élő adást is hamarosan a Google megoldásán közvetítenék.


[+]

A Google azt ígéri, hogy a gaming.youtube.com minden olyan országban elérhető lesz ,ahol a YouTube működik. Első lépésben azonban még korlátozott az elérhetőség, és kizárólag angol nyelvet támogat. Az Android alkalmazás innen érhető el (jelenleg csak az USA és az Egyesült Királyság területén), az iOS alkalmazás pedig ide kattintva lesz hamarosan hazánkból is letölthető.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.