A "konzolháború" állása 2009 végén

Bizonyos eseteket kivéve játékos szemszögből vizsgálva általában lényegtelen adat, hogy melyik gépből éppen mennyit adtak el. Ilyen eset lehet az, amikor kedvenc gépünkből annyira kevés példány fogy, hogy a fejlesztők is elgondolkodnak rajta érdemes-e rá fejleszteni. Ez jelen esetben egyik jelenlegi gépet sem fenyegeti. Ennek ellenére mégis sokan szeretik tudni, hogy a birtokukban lévő szerkezet még hány embernek szerez örömet nap mint nap világszerte. Meg amúgy is az év utolsó napjánál tartunk így érdemes amolyan összegzésképpen megemlékezni róla, hogy jövőre visszanézhessük honnan hova jutottunk.

Lássuk hát régiókra bontva az eredményeket:

Európa:

Kontinensünkön is a Nintendo gépei a listavezetők, a Wii és a DS is toronymagasan vezetnek. Ami változást jelent az elmúlt időszakhoz képest, hogy a PS3 ha hajszállal is de átvette a második helyet az Xbox360-tól.

Forrás: VGChartz
Forrás: VGChartz

Amerika:

Ami általában még egy európai játékosnak érdekes lehet az az amerikai eladások, itt is hasonlóan alakultak a dolgok mint a többi kontinensen. Talán itt picivel kisebb a Nintendo előnye, viszont az Xbox360 hazai pályán jócskán maga mögött tudja még mindig a PS3-at.

Forrás: VGChartz
Forrás: VGChartz

Japán:

Itt van még Japán is, a videojátékok fellegvára, ahol lehet mondani, hogy lokálpatrióták élnek. Természetes módon a Nintendo komoly előnnyel vezet, mögötte a PS3 tetemes de azért még elviselhető mértékű lemaradással, majd pedig utolsónak az Xbox360. Aminek viszont már komoly siker az is, hogy bőven a milliós eladások fölött jár.

Forrás: VGChartz
Forrás: VGChartz

Összesen:

Végezetül pedig álljon itt egy összesítő grafikon is.

Forrás: VGChartz
Forrás: VGChartz