2.8 millió dollárt keresett bot-programmal

2.8 millió dollár - a Blizzard becslése szerint ennyit keresett azzal a Glider Bot programmal egy Michael Donnelly nevű úriember, aki alkotását a népszerű masszívan multiplayer online szerepjáték, a World of Warcraft előfizetőinek árulta.

A Glider Bot tulajdonképpen elintézi a piszkosmunkát, s anélkül gondoskodik az adott karakter szintlépéséről, hogy a játékos valójában bármit is tenne az ügy érdekében. A Blizzard álláspontja szerint a sokak által használt program árt a World of Warcraft belső egyensúlyának, hiszen a botok sokkal több időt képesek a perziztens online világban maradni, ezáltal több nyersanyagra és értékre is szert tesznek, mint azok, akik tiszta eszközökkel játszanak.

Donnelly ellenben máshogy látja a dolgot. Szerinte több karaktert felhúzni hetvenes szintig és megfelelően fel is szerelni azokat, hosszas és fájdalmas munka, ellenben instance-okba, battlegroundok-ra és raid-ekre járni már sokkal élvezetesebb és szórakoztatóbb. A Glider Bot az unalmas részt segít hamarabb áthidalni, hogy minél hamarabb az igazi kikapcsolódás kapja a főszerepet, hangzott az indoklás. A program megalkotója 25 dollárért cserébe árulja szeretetcsomagját.

A Blizzard tavaly úgy döntött, hogy bepereli Donnelly-t, az ügy azóta is folyamatban van.