2024 végére halasztották az ARK 2 megjelenését

A túlélő sci-fi játék premierje sajnos még nagyon messze van, a készítők a lehető legjobb minőségben szeretnék piacra dobni a végterméket.

A Studio Wildcard anno a 2020-as The Game Awards-on jelentette be, hogy készül az Unreal Engine 5 által hajtott ARK 2, vagyis a népszerű sci-fi túlélőjátékuk folytatása, amelyhez sikerült megnyerniük maguknak Vin Dieselt is, aki mostanában leginkább a Halálos Iramban mozifilm sorozatból lehet ismerős sokaknak (Vagy egyeseknek Riddick-ként) Bár sokan a tavalyi évre várták a megjelenést, később kiderült, hogy csak 2023-ban kapjuk meg a programot, azonban úgy tűnik, hogy még tovább kell várnunk az új epizódra. A fejlesztők a minap egy hosszú közösségi blog bejegyzésben beszéltek a franchise jövőjéről és ebben szóba került ez a projekt is. Elmondásuk szerint a csapat és a játék érdekében elhalasztják a megjelenést egészen 2024. végéig, teszik mindezt azért, hogy a lehető legjobb játékká tegyék a programot, és egy igazán kivételes és kifizetődő élményt nyújtsanak majd a játékosoknak.

A PC-re és Xbox Series X/S-re érkező folytatásról már kezdetek óta tudjuk, hogy az Unreal Engine 5 motor hajtja, azonban nem az a játék lesz az, amelyben először talákozhatunk majd az új technológiákkal. A fejlesztők szeretnék megmutatni ezeket már jóval korábban is, ennek köszönhetően érkezik az ARK: Survival Ascended, amely lényegében az ARK: Survivel Evolved nextgen remasterje lesz, vagyis PC mellett csak PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re lesz elérhető 2023. augusztusától. Ehhez az év negyedik negyedévében kapunk majd egy új sztori kiegészítőt (ami kánon lesz), de utóbbiról egyelőre nem kaptunk részleteket.