Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz mope #39673 üzenetére

    A gyorsindítás miatt van.
    Kapcsold ki a gyorsinídtást (amit én csak TROLLkodásként lassított leállásnak szoktam hívni, mert a leállási idő többel nő, mint amennyit spórolsz az indításon :)
    A gyorsindítás elvileg arra lenne jó, hogy ne nulláról kezdje betölteni a rendszer magát, hanem leálláskori rendszerállapotot töltse be. Nem egyenértékű a hibernálással, mert a te felhasználói folyamatod nem marad meg, de a rendszerindítás közben jónéhány dolgot így kihagyhat a windows a botlási folyamatból.
    Ez az elmélet. A gyakorlatban viszont akinek SSD-je van, annak eddig is 3mp volt a bót, most, hogy emiatt 2.8mp lesz, hát, na, örüljönk neki. De ahhoz, hogy ezt a bootidőt megspórolja, ahhoz leálláskor a gigányi lomot kell kiírni az SSD-re, ami sok idő. HDD-nél meg mégsokkaltöbb.
    A gyorsindítás miatt a HDD-k állapotát is csak magának menti el a rendszer, nem íródik ki minden a lemezekre. Emiatt dualbootos rendszererben nagy gond lehet belőle, filerendszer sérülések, satöbbi.
    Nem tudom, pl. USB meghajtókkal ilyenkor mit csinál? Mert pontos válaszra nem emlékszem. Win10 kikapcsolás után rendben van a 2TB-os külső HDD-m, vagy sem? Mintha nyócasnál emlékeznék olyanra, hogy egyszer mintha előfordult volna az, hogy a win8-al HDD-re másolt, és utána kikapcsolt gépből kihúzott HDD-n a TV-m nem látta a filmek egy részét. De ez már nagyon rég volt, lehet, igaz se volt, vagy, ha igen, talán javították. Nemtudom.
    Ha pl. RAM-t, videókártyát akarok cserélni a gépben, akkor se tesz jót neki, ha nincs teljesen leálítva.
    Végül pedig, hogy a windowsnek az elmúlt huszonharmincon évben sosem ártott, ha néhanapján újraindítják. Maradjunk meg ennél a jó szokásnál, induljon nulláról a rendszer, ha kikapcsoltam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák