Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz Kolondrum #24738 üzenetére

    "Az alvás bug másnak is előjött nem egyedi"
    Nálam is van valami baj a Win10 alvással, kikapcsolással.
    Az, hogy powergombbal nem lehet kikapcsolni a Win10-es gépemet, csak 10-ből egyszer, max kétszer, már meg sem említem :) Pedig nem egy extra gép, sima asztali inteles PC.
    Az alvásra már-már azt hiszi az ember, hogy navégre, beállt, aztán csak beüt megint.
    Tegnap alvásból feléesztéskor nem kapcsolta vissza a monitort. Új le kellett altatni, és akkor a következő feléledésre visszakapcsolt rendesen. F***gomnincs miért.
    Aztán, szintén tegnap, megint valami energiamizéria lehetett. Úgy van beállítva, hogy 10 perc után kikapcsol a monitor, 20 perc után a HDD, és félóra múlva elmegy aludni. Azthiszem ez a Win10 alapbeállítása is.
    Namármost, tegnap délután úgyhagytam a gépet, és azt vettem észre, hogy nem kapcsolta ki a monitort, mintha még nem telt volna le a 10 perc, és a HDD is forgott (egy öreg zúgós HDD van a gépben, jól hallatszik, ha megy és, ha megáll :) ), amikor egyszercsak lement aludni. Rendben lekapcsolt mindent, csak furcsa volt, hogy az alvás előtti két lépés (monitor, majd a HDD) kimaradt.
    Korábban volt olyan, hogy az alvást úgy adta elő, hogy fél percenként feléledt, majd visszaaludt. Ezt csinálta 1-2 órán keresztül.
    Néhanapján megcsinálja azt, hogy alváskor úgy lekapcsolja a gépet, hogy valamit nagyon összegányol a vason belül, mert a powergomb nyomogatására is alig akar magához térni szerencsétlen.

    Ahogy nálad is, úgy Win7 ezek az anomáliák egyáltalán nem jelentkeznek.
    Még azt nem tudom, hogy lehet-e ennek ahhoz köze, hogy a Win7x64-em telepítése még 3-4 éve, BIOS módban történt, a mostani Win10-t már UEFI telepítést választottam. Nagyjából ennyi különbséget látok a két gép között. A kettő ugyanis fizikailag ugyanaz a gép, csak a Win10 próbálgatásához egy másik HDD-be dugom a Sata kábelt.
    A gépemben lévő alaplaphoz a legújabb, Asus által adott BIOS frissítés telepítve van.

Új hozzászólás Aktív témák