Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz JJános #5201 üzenetére

    Aki épp nem hallott Istenről, az is ha a természetet nézi, kell hogy feltámadjon a szívében arról valami, hogy ez nem a véletlen műve.
    Az emberben ősidők óta benne van a spiritualitás iránti igény, illetve az a vágy, hogy megértsük a körülöttünk lévő világot. Természetesen a legkézenfekvőbb mindent Istennek tulajdonítani, mert ezzel örökre lezárod a vitát, nincs helye gondolkodásnak, kétketésnek, ellentmondásnak.

    A sárkány országában is sokan megtértek, és Koreában, és sorolhatnám, csak nem publikus, mert az életükkel játszanának.
    Tudom. Magyarországon is van krisnás közösség, gondolom az Indiai ember ezt ugyanúgy szemléli, mint ahogy mi azt a maroknyi távol keleti keresztényt. Amúgy gyanítom, hogy az átlag kínai falusi ember pontosan ugyanannyit tud a kereszténységről, mint amennyit egy átlagos magyar a buddhizmusról - jó esetben hallott már a létezéséről, de az is lehet, hogy nem. Nyilván, a pokolra fognak jutni mind, vagy nem tudom.

    Noé egy létező személy. Hogyan menthette meg az összes összes állatot? Nem tudom, és ezen nem is gondolkozom.
    Noé egy mitológiai alak. Nem tudjuk, hogy létezett-e, mert csak a Bibliában marad fenn róla utalás, de ugye más népek mitológiai alakjairól is maradt fenn utalás. Noé valószínűleg nem mentette meg az összes állatot, és az egész történet egy tanítómese, nem több.

    Az Ady vers önmagában nem jelent semmit. De azért a mondák nem csak meséket, de konkrét dolgokat is tudtak megőrizni szerintem.
    Nyilván vannak olyan mondák, amelyeknek van valamilyen valós történelmi alapjuk, de ez nem azt jeleni, hogy ezeket történelmi tényként kell kezelni.

Új hozzászólás Aktív témák