Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #3923 üzenetére

    Mondjuk ez így van, az arabok is így őrizték meg a Koránt, fejből tudták szinte az egészet.

    Viszlát: azért itt különbséget kell tenni Ó és Újszövetség között. bár az is igaz, hogy az adott korról az szövetség is rengeteg mindent elárul. Leginkább a zsidó nép történelméről. Nyilván itt nem Noéra kell gondolni, meg a teremtésre. De ugye ma már tudományosan is egyre valószínűbb, hogy volt valami féle özönvíz, tehát az a sztori sem teljesen légből kapott. Persze az üzenete nem az, hogy megtudjuk a régmúlt természeti katasztrófáit, hanem Isten és az emberek kapcsolatát mutatja be, ami a mai napig örök érvényű. A teremtésről nem is beszélve, a mai világban is ugyanúgy megállja a helyét a történet, az öntudatára ébredt ember aki felelős a sorsáért. És mégis milyen fontos a kapcsolat Istennel.

    De persze az Ószövetség is sok részből épül fel, és pl. Sírák fiának könyve abszolút nem a szimbólumokon alapul, hanem nagyon is konkrét dolgokat mond.

    Mert akármennyire is hiteles, a Bibliának a lényege, hogy bemutassa az Isten és az emberek kapcsolatát, ami mióta ember van a földön, azóta tart. Bemutatja a tévutakat, a hit fontosságát, és erkölcsi útmutatást is ad. Az Újszövetség pedig nagyon konkrét üzenetet hordoz, szinte kézzelfoghatóvá válik minden, ezzel nyer értelmet az Ószövetség, kerek egésszé áll össze.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák